Nieuws

10 keer waarom ik zeg: Kies voor Guido!

Aan het woord is Arriën Boes, directeur van onze locatie HAVO VWO in Amersfoort.
De tijd is aangebroken waarop groep 8 leerlingen een keuze moeten maken voor hun middelbare school. Onlangs hebben we onze Open Dag gehouden, waar we met trots lieten zien wie en wat Guido is, waarna we natuurlijk weer uitzien naar veel nieuwe leerlingen. Voor mij elk jaar een tijd om stil te staan bij waarom ik hart voor Guido heb en waarom ik zeg: Kies voor Guido!

1. Onze identiteit is herkenbaar christelijk

Het is aan alles te merken dat Guido een echte christelijke school is, dat is onze basis. Onze medewerkers inspireren je en dagen je uit, ze laten zien wat geloof voor hen betekent.

2. Guido is een goede school

Guido heeft aantoonbaar uitstekende onderwijsresultaten Kwaliteit vinden wij belangrijk. Er werken bij ons docenten met passie voor leerlingen en voor hun vak.
Medewerkers hebben goede kennis van zaken en een hoog opleidingsniveau. Naast goede resultaten vinden we het belangrijk dat je met plezier naar school gaat!

3. We hebben een breed vakaanbod met verschillende niveaus

Op onze locatie kun je tl/havo tot en met gymnasium volgen. Wanneer je extra ondersteuning nodig hebt is er de i-AVO klas.

4. Naast goede resultaten is er veel aandacht voor een brede vorming van leerlingen

Naast vakkennis en vaardigheden werken we ook aan jouw persoonlijk vorming: wie ben jij, wat zijn je mogelijkheden, wat kun jij betekenen voor anderen, de wereld om je heen? De mentor heeft een belangrijke rol in jouw begeleiding. Er zijn projecten zoals ‘No Apologies’, ‘Homo in de klas’, ‘The Real Game’, maar ook een taalkundedag, een wiskundedag, het Model European Parliament, een burgerschapsweek en nog vele andere (identiteits-) projecten.

5. We hebben een ervaren en effectief ondersteuningsteam

Op Guido bieden we alle leerlingen kansen. Als er dingen tegen zitten zijn we er voor je en zoeken we naar en een persoonlijke oplossing. We hebben een team die er gespecialiseerd in is om een je zo goed mogelijk te helpen. Ze werken nauw samen met ouders, mentoren en teamleiders.

6. Guido biedt uitdaging en verlegt grenzen

Door middel van Talentmodules, waaronder Sport+, Muziek+ en Theater+, mediawijsheid, Cambridge English, Business Class, Bewegen Sport en Maatschappij, Informatica als examen vak en keuzemogelijkheden voor een extra vak, heeft Guido een gepaste uitdaging voor elke leerling. 85 verschillende keuzepakketten binnen 4 profielen! We werken hiervoor samen met tal van bedrijven en organisaties zoals hogescholen en universiteiten.

7. We zijn een veilige school

Onze leerlingen en hun ouders geven een hoog cijfer aan veiligheid en sfeer op school. Er is veel kennis in huis om die veiligheid te garanderen. We zijn hierin onderscheidend ten opzichte van andere scholen.

8. De tijd van je leven met vrienden voor het leven

Op onze school zien we elkaar staan, leerlingen bouwen waardevolle christelijke vriendschappen op voor het leven.

9. Op onze school zijn ouders belangrijk

Ook al krijg je steeds meer verantwoordelijkheid in je leerproces, toch is het nog steeds van belang om goed samen te werken met je ouders. Daarom vinden we communiceren met ouders en hen informeren een belangrijk onderdeel van de school.

10. We blijven in ontwikkeling

We werken continue aan verbetering van ons onderwijs, we onderzoeken wat werkt, we maken fouten en we reflecteren daarop. Daarom staan we open voor opbouwende kritiek. Op Guido leren leerlingen en medewerkers van en met elkaar. ICT zetten we bewust in om ons onderwijs te versterken en efficiënt te maken. Ontwikkelthema’s zijn: kernreflectie, versterking van het mentoraat, doorgaande zorgstructuur, identiteit en pedagogisch klimaat.

Als ik dit lees ben ik trots, trots op Guido en dankbaar dat ik hier elk jaar weer zoveel leerlingen zie groeien op intellectueel, geestelijk, lichamelijk en sociaal vlak!
Wil je meer weten over bovenstaande onderwerpen? Neem dan contact op met onze locatie via havovwo@guido.nl of 033-4792900

 

Deel deze activiteit via: