Nieuws

BLOG: Ik zie ze vliegen….

Vierhonderd aanmeldingsformulieren zie ik dartelend in het vroege voorjaarszonnetje door de lucht vliegen. Als een zwerm spreeuwen die – alsof het is aangekondigd – ineens opvliegt en in een gelijke en dansende vlucht de weg naar Guido weet te vinden. In mijn gedachten zie ik die witte A3-formulieren, met hier en daar een beetje blauw, als sierlijk vliegende vogels vliegen. Ze hebben allen maar één doel voor ogen: ‘Guido de Brès’.

De heraut
De eerste vogel is op 30 november 2015 als heraut voor al die anderen binnengekomen. Het Lwoo-vogeltje wist als eerste zijn plek te bereiken en werd als een held begroet, verzorgd en daarna veilig weggestopt.  Nu zijn de LWOO-ers altijd al snelle en vlugge vogels, maar zij worden op de poot gevolgd door de i-AVO vogeltjes. Voor hen is er maar beperkt plaats in de herberg en dus zorgen de ouder-vogeltjes dat hun jonge vroege vogel wordt aangemeld.

Begin januari kwamen weer een aantal dappere en de kou en wind trotserende vogels binnenvliegen en streken neer op de plek van de centrale leerlingenadministratie (3 hoog achter). Wat waren we blij ze te zien. We wisten het nu zeker; de route van de vogels is nu wel bekend. Immers, vogels zijn slimme beesten en weten hun weg feilloos te vinden. Het vertrouwen steeg en de hoop om grote zwermen vogels te zien aan de horizon maakte ons blij en zeer verwachtingsvol.

De ouder-vogels
En ja hoor… februari brak aan en we zagen ze naderen. De verrekijkers werden uit de laden gehaald en iedereen die maar in de buurt van mijn bureau kwam werd gefouilleerd op mooie witte en sierlijke vogels. Soms gehuld in te kleine enveloppen, werden bevrijd en kregen een veilige en zorgvuldige behandeling voor ze aan de juiste afdelingen werden overgedragen. De ouder-vogels werden uiteraard netjes op de hoogte gesteld van een veilige aankomst met de belofte voor een zorgzame en goede tijd op de Guido.

Het hoogtepunt was rond 10 en 11 maart. Wat een mooi gezicht die zwerm sierlijke jonge vogels. Soms zie je ze hoog vliegen en weer anderen zijn duidelijk laagvliegers, maar dat geeft niet… ze zijn allemaal mooi en uniek. Kijk alleen al naar dat pootschrift van het vogeltje. De één heeft net iets ander voer nodig dan de ander en sommigen hebben zelfs krachtvoer nodig. Wat gaaf om te merken dat we een school zijn die dit allemaal kan bieden aan deze jonge vogeltjes. Wat het allemaal nog mooier maakt is om ze na een groeiperiode hier op Guido te zien uitvliegen… gesterkt door voer, verzorging en vooral ook door de liefde van alle verzorgers hier op Guido de Brès.

 

Margriet de Graaf

107177

Centrale Leerlingenadministratie
Projectmanager Grip

Deel deze activiteit via: