Nieuws

3i-Award gewonnen!

Leuk nieuws!

Mark en Xander, 2 VWO -leerlingen, hebben de 3i-Award gewonnen met hun Rubiks Kubus Oplosrobot. De prijs voor het beste profielwerkstuk Informatica.

Ze hebben de gedeelde eerste prijs gewonnen.

Hieronder het mooie commentaar.


Oordeel van de jury

Jullie hebben het hele proces van robot ontwerpen, bouwen en programmeren doorlopen. In het PWS is mooi beschreven welke problematiek er speelt en welke oplossingen zijn gekozen om een robot te maken die de Rubiks Cube kan oplossen.

De theorie over specifieke robotonderdelen hebben jullie goed besproken. De robot (hardware) is zelf bedacht, ontworpen en geproduceerd met eigen, geleende en zelf gemaakte onderdelen. Ook de software is zelf bedacht en geschreven. Weliswaar zijn er concessies gedaan aan de berekentijd en het gemiddeld aantal moves maar het is bijzonder knap dat dit is gelukt.

In het PWS is het genereren van de oplossing met het ontwerpproces, de bijbehorende theorie en algoritmes, het gebruik van de kleurenscanner en het aansturen van de robot goed en uitvoerig beschreven.

Jullie inzending is de terechte winnaar geworden van de 3i-Award 2020! Van harte gefeliciteerd! De jury heeft jullie de gedeelde 1e prijs toebedeeld.


Gefeliciteerd, heel knap gedaan!

           

Deel deze activiteit via: