Nieuws

BLOG India: dag 2 op Grace Academy

Dinsdag 23-02-2016

De derde nacht hebben we gehad, en we hadden lekker geslapen maar we zijn wel laat in slaap gevallen. We kregen een lekker ontbijt: cornflakes, brood, jam, en pindakaas. Toen we klaar waren gingen we ons klaar maken voor onze tweede dag op Grace Academy.We hadden voor deze dag de groepen 6 t/m 10.

Eerst lieten we de kinderen nog de film zien van onze school, en vroegen we ze nog wat dingen. Toen we daarmee klaar waren gingen we naar groep 6. Alle kinderen groetten ons heel netjes en luisterden goed. Ook omdat ze ouder waren, begrepen ze ons beter en gingen ze meer uit zichzelf vragen stellen. We hebben met hun de Hollandse spelletjes gedaan die we gisteren ook hebben gedaan. Dit keer deden we tijdens het zaklopen het eerst voor en daarna mochten de kinderen het doen. Je merkt heel goed dat ze het spannend vinden, maar na wat spelletjes spelen wordt het al veel leuker.

Na twee klassen hadden we een lekker lunch bij de familie Subba thuis. We kregen een soort van donut, bladerdeeg met groente erin en een grote taart. Je merkt dat het eten steeds minder wordt omdat ze door beginnen te krijgen dat we minder eten dan zij. Na het eten gingen we weer verder met het lesgeven van de andere klassen. Sommige klassen hadden een cadeautje voor ons. In plaats van gisteren gingen we vandaag 5 klassen lesgeven. Het was heel gezellig en ze vinden dingen soms heel grappig terwijl het voor ons heel normaal is. Bijvoorbeeld dat Lars verteld dat je aan zijn trouwring kan zien dat hij getrouwd is. (voor ons heel normaal) maar elke klas vond dat heel grappig. Na de lessen gingen we naar het kantoor van de vrouw van Matthias. We maakten nog een foto met het personeel en kregen nóg een cadeau.

Alle mensen hier zijn zo gezellig en begroeten ons heel vaak. Toen we weer naar het huis gingen van Matthias, hadden we vrije tijd tot zes uur, want om zes uur zouden we naar het CE Hostel gaan. We gingen nog even allemaal douchen en een beetje niks doen, want het was een best intensieve ochtend en middag. We probeerden ook zoveel mogelijk foto’s op de laptop te zetten en ze een beetje uit te zoeken, want dat kost anders heel veel tijd als je dat in Nederland allemaal nog moet doen.

Na het douchen gingen we naar het Hostel. En we hoorden ze al in de verte zingen. We kwamen binnen in een grote ruimte met tafels en stoelen waar alle kinderen op zaten. Er waren 60 kinderen. Toen ze klaar waren met het zingen mochten wij wat liederen zingen. We zongen de liederen een rivier, Amazing Grace en ik stel mijn vertrouwen op de Heer. Daarna hebben we onze cadeautjes aan hun gegeven. Toen vroeg Matthias of we nog naar de meidenkamer wilde en dat wilden we natuurlijk wel. Iedereen ging naar de meidenkamer en Lars ging naar de jongenskamer. Wij (Chantal, Suzanne, Dinieke en Linde) gingen op hun bedden zitten en de meiden kwamen er gelijk met z’n allen bij zitten. Eerst was het nog een beetje stil maar een paar minuten later werd er al veel gepraat en gelachen. Ze vonden ons haar heel mooi, want wij hebben allemaal blond haar en zij zwart. Daarom vroegen de meiden of ze ons haar mochten vlechten en dat deden ze heel goed. Daarna werden er natuurlijk ook wat selfies met iedereen gemaakt en was de tijd al weer om, want de meiden moesten eten. Veel meiden zeiden dat ze ons zullen gaan missen als we weer naar Nederland zullen gaan. Heel lief, want we kennen ze nog maar een paar uur. We hopen dat we ze nog een andere keer zullen zien en misschien morgen wel als we terug komen uit Darjeeling.

Wij gingen ook eten en kregen kip, rijst, druiven en soep. Het was heel lekker en een beetje pittig natuurlijk. Na het eten zijn we spelletjes gaan spelen en hebben we het blog gemaakt.
Op naar woensdag!

Impressie van de India-reis Deel deze activiteit via: