Nieuws

BLOG India: les geven op Grace Academy

Maandag 22 februari 2016

Onze tweede nacht gehad maar iets slechter in slaap gevallen omdat er straathonden aan het blaffen waren rond het huis. Rond 8:30 uur stonden we op vandaag en zaten om 9:00 uur aan het ontbijt. We waren verrast want we hadden wit brood, cornflakes met melk en een eitje.

Het was echt super lekker, maar wel weer wennen om een beetje Nederlands te eten. Het weer is vandaag wat kouder maar wel een fijn zonnetje erbij. Vandaag hebben we op de planning staan: les geven op de Grace Academy aan de jongste groepen van ongeveer 4 tot 10 jaar.

Om 10:15 werden we opgehaald door Subba om mee te lopen naar de Grace Academy dat was zo’n 3 minuten lopen. We begonnen met een voorstelling die de school in een weekje voor ons in elkaar had gezet. Hierbij lieten ze onder andere een : Dans, Zang, Rap, en een stukje van hoe de school begonnen is zien. We kregen ook 2 presentjes: een sjaaltje en gemaakte bloemen.

Na de opening gingen we richting de eerste groep en begonnen daar met onszelf voor te stellen aan de kinderen via onze zelfgemaakte posters. Toen we dat allemaal gedaan hadden begonnen we met de lessen. Het was best een beetje spannend om zo voor de eerste keer voor een groep te staan. Er zitten gemiddeld 16 kinderen in een groep. Na onze presentatie moesten we het echte werk nog doen, we vertelde over Nederland & de traditie en feestdagen in ons land. Nadat we 2 groepen hadden gehad, gingen we pauze houden. Het middageten deden we bij Subba thuis, we kregen als eten: mie, kip, tomaat, dumplings, soep, en frisdrank(cola & sprite) Toen we klaar waren gingen we weer naar school toe voor de andere 2 klassen. Bij iedere groep gingen we afwisselen voor de onderwerpen, want sommige onderwerpen zijn nog wat te moeilijk voor in deze groepen. In de laatste groep gaven we een pakket met oud Hollandse spelletjes en dat gingen we voordoen aan de groep. Zo gingen we: zaklopen, eieren lopen, met pittenzakjes op je hoofd lopen. Rond 15:00 waren we klaar met lesgeven aan de 4 jongste groepen, en gingen we weer naar het huis van Subba toe.

Aangekomen bij het huis van Subba gingen we eerst relaxen en toen moesten we wat tijd pakken om de filmpjes van de Go-Pro (filmcamera) over te zetten op de laptop. Sommige gingen nog wat in hun reisdagboek schrijven en er was tijd voor spelletjes. We kregen thee (we krijgen vaak thee aangeboden maar dit is hele andere thee als in Nederland ze drinken het hier met veel melk en suiker door elkaar) en koekjes. Toen de filmpjes op de laptop stonden gingen we spelletjes spelen: beverbende & Dobble, Subba wilde toen hij het spelletje zag het ook leren. De jongste dochter van Subba keek mee en die speelde uiteindelijk verder, ze vond het erg leuk. Hier kunnen ze super goed piano spelen, dus tijdens het spelen van het spelletje ging Subba piano spelen en hij kan het super goed!
We hebben de rest van de avond nog lekker gerelaxt en de dag nog even doorgenomen. Op naar een nieuwe dag!

 

Deel deze activiteit via: