Nieuws

‘Certificaat Duurzaam Verlicht’ voor GSG Guido

De locaties Havo Vwo en Arnhem zijn na een omvangrijke operatie nagenoeg geheel voorzien van energiezuinige LED verlichting. Dankzij deze nieuwe LED-lampen is de lichtopbrengst in de lokalen en andere ruimten aanzienlijk verbeterd én wordt er enorm bespaard op energieverbruik. Leverancier Saled heeft vanwege de keuze voor LED verlichting het zogenaamde ‘Certificaat duurzaam verlicht’ uitgereikt. Via dit digitale certificaat kan iedere belangstellende ‘live’ volgen hoe hoog de besparing in kWh is.

De keuze voor de nieuwe verlichting is gemaakt op basis van een aantal positieve eigenschappen.
Allereerst de energiebesparing ten opzichte van conventionele verlichting. Die is met ruim 65 procent aanzienlijk. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar voelt de school ook terug in de portemonnee.
Dat geldt ook voor de levensduur van LED, omdat deze nieuwe verlichting drie keer langer meegaat hoeven de lampen minder vaak vervangen te worden, wat ook geld kost.
Een ander groot voordeel ten opzichte van de oude verlichting is dat LED wetenschappelijk bewezen bijdraagt aan een verhoogd concentratievermogen. Dit zit hem in het feit dat LED minder flikkert.
Hoewel dat met het blote oog niet waarneembaar is, is het wel degelijk van invloed.

Leverancier Saled maakt de besparingen op een interessante wijze inzichtelijk via het ‘Certificaat duurzaam verlicht’. Op basis van de jaarlijkse besparing is de besparing tot nu toe ‘live’ te volgen. Bekijk het certificaat nu online: Certificaat duurzaam verlicht.

Deel deze activiteit via: