Nieuws

Collegetour door Gert-Jan Segers tijdens burgerschapsweek GSG Guido

Leerlingen uit de klassen vwo 4 en 5 van GSG Guido locatie HAVO VWO hebben een bijzondere eerste lesweek na de meivakantie. De school organiseert een zogenaamde burgerschapsweek, een week waar maatschappelijke dilemma’s de rode draad vormen. De week start met een collegetour door ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers.

De fractievoorzitter in de Tweede Kamer Gert-Jan Segers zal spreken over het doorhakken van knopen in ingewikkelde politieke vraagstukken. Naast Gert-Jan Segers zijn er ook andere prominente sprekers aanwezig. Gedragswetenschapper en schrijver Ben Tiggelaar vraagt leerlingen na te denken over hun toekomst, idealen, en wat hun bijdrage zal zijn in de maatschappij. Theoloog David Heek zal de dialoog starten met leerlingen over de combinatie van burgerschap en christen-zijn, en zich vooral richten op de vraag: wat doe je met je geld?

De burgerschapsweek biedt een veelzijdig programma. Zo komen er onder het thema ‘Lastige dilemma’s’ onder andere een rechter, een IND-medewerker en een lid van de toetsingscommissie euthanasie vertellen over hoe zij in hun dagelijks werk ingewikkelde maatschappelijke knopen doorhakken. Ook verzorgen verschillende goededoelenorganisaties zoals Greenpeace, Verre Naasten en het Leger des Heils een workshop voor de leerlingen.

In de bijeenkomsten zal de leerlingen bij alle thema’s steeds gevraagd worden: : “Wat vind jij ervan en wat doe je ermee?”. Het is de eerste keer dat GSG Guido een themaweek over burgerschap organiseert.

Deel deze activiteit via: