Nieuws

De 15.000ste deelnemer aan Burgernet op stap met de politie

In de nieuwsbrief van Burgernet stond een bericht over onze leerling Sander die een dag mee draaide met de politie in Amersfoort:

Afgelopen maand draaide Sander Odink (16) een dienst mee met de politie. Sander is de 15.000ste Burgernetter in Amersfoort. Daarom werd hij in oktober vorig jaar in het zonnetje gezet door Burgemeester Lucas Bolsius. Ook werd hem toegezegd dat hij een dienst mocht meedraaien met de politie. Afgelopen maand was het zover.

Sander: “Ik vond het natuurlijk heel leuk en spannend dat ik een paar uur met de politie op stap mocht. Om 14.45 uur begonnen we met een briefing op het politiebureau aan de Van Asch van Wijckstraat. Toen kwam eigenlijk meteen een melding van een winkeldiefstal in het centrum. Daar ging ik samen met de agenten Dirk van der Horst en Kevin van der Horst op af. Ik bleef zelf in de auto zitten, maar ik weet dat de verdachte is opgepakt.”

Om 23.00 uur zat de dienst erop. “Ik kijk nu wel met andere ogen naar de politie. Het is echt verantwoordelijk werk. Ik ben blij dat ik dit van dichtbij heb meegemaakt” zegt Sander. Over zijn deelname aan Burgernet zegt hij: “Er zijn nog geen Burgernetoproepen in mijn buurt geweest. Als dat gebeurt, dan help ik zeker de politie door mee uit te kijken.”

 

Lees hier het bericht over Sander, de 15.000e deelnemer van Burgernet.

Deel deze activiteit via: