Dienstverlening en Producten

Doe mee met D&P!

In klas 3 en 4 bereiden we je voor op het kiezen van een vervolg-opleiding. En dus ook op het kiezen van een beroepsrichting. In het profiel Dienstverlening en Producten, maak je kennis met allerlei producten die je maakt, verbetert en eventueel verkoopt. Vanaf klas 3 hebben basis- en kaderleerlingen de volgende vakken en keuzevakken:

 

Leerlingen op het VMBO.

Arbeidsoriëntatie
In klas 3 en 4 ga je meerdere keren op stage. Wij noemen dat arbeidsoriëntatie. Tijdens de arbeidsoriëntatie probeer je te ontdekken welk beroep bij jou past. Na afloop van iedere arbeidsoriëntatie praat je met een docent door over je ervaringen. Samen met jou gaan we op zoek naar je  talenten en interesses. We bespreken ook waar je een volgende keer stage zou willen lopen. Zo kom je steeds een stapje dichter bij je keuze voor een vervolgopleiding.

Keuzevak Installeren en monteren.

Keuzevak Fotografie.

Bij fotografie leren we naast cameravaardigheden en compositieregels, vooral anders kijken. Waar je normaal gesproken aan voorbij zou lopen, daar zien we nu prachtige beelden. Denk aan druppels op een blad, een rij met fietsen, een spinnenweb, of bloemen in het gras. Door te fotograferen vanuit een ander perspectief, of gebruik te maken met bijvoorbeeld van spiegels, zeepbellen, glazen lensbollen of een green screen, is er veel ruimte voor creativiteit. Uiteindelijk maakt iedereen zijn of haar eigen fotoserie voor een opdrachtgever.

Keuzevak Bakkerij.