Terug Home Agenda Leerlingen Expeditie Guido Arnhem

Expeditie Guido Arnhem

dinsdag 22 nov. 12.30 – 15.00 uur • Locatie Arnhem, Grensweg 2, Arnhem

Kom Guido ontdekken tijdens Expeditie Guido!

Kom jij dinsdag 22 november 2022 ook naar Expeditie Guido? We organiseren dan een interactieve lesmiddag voor leerlingen uit groep 8. 
Tijd om te beginnen op de middelbare school! Leuk! Toch? Maar wat als je nog niemand kent? Of je kent wel mensen, maar je kent de weg naar het lokaal niet… En hoe gaat het er eigenlijk aan toe tijdens de pauze? Misschien heb je nog wel veel meer vragen. Dat is logisch, dat heeft (bijna) iedereen die naar een nieuwe school gaat. 

Je bent vanaf 12.30 uur welkom en we starten om 12.45 uur. Expeditie is rond 15.00 uur afgelopen.

Tijdens Expeditie Guido neemt schrijver en journalist Sander Koenen je mee naar grote hoogte! Sander is zo lang hij weet nieuwsgierig gebleven en altijd benieuwd naar het antwoord op al zijn prangende vragen. Die stelt hij bijvoorbeeld in zijn boeken, zoals ‘Waarom stinkt een stinkdier?’ of het boek dat hij in samenwerking met astronaut André Kuipers schreef: ‘Heb je wifi in de ruimte?’. Ook schrijft hij verhalen voor tijdschriften als National Geographic, Quest, KIJK, Kidsweek en National Geographic Junior. Wedden dat jij met allemaal nieuwe feitjes naar huis gaat?!

Daarnaast kun je één van de twee keuzeworkshops volgen. Je kunt kiezen uit.

  1. Black Out Poetry (beeldende vorming en Engels)
    Tijdens de workshop Blackout Poetry ontdek je hoe je met bladzijden uit oude boeken mooie en spannende teksten kan maken. De kunst van het schrappen, dat is Blackout Poetry. Het eindresultaat is een uniek product en een visueel spektakel!
  2. Ik ga op expeditie en ik neem mee…. (techniek)
    Als je de wereld wilt wegen heb je een bijzondere weegschaal nodig. Die gaan wij niet bouwen, maar wel een andere. Aan het eind van onze techniek expeditie weet je dat je soms niet eens je huis uit hoeft om door woestijnen en oerwouden te reizen voor een geweldige ontdekking. Wat je in ieder geval zult ontdekken is dat een wasknijper niet mag ontbreken in huis of op welke expeditie dan ook.

Aanmelden voor Expeditie Guido is niet meer mogelijk. Zien we jou op één van onze andere evenementen?

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan