Terug Home Agenda Leerlingen Expeditie Guido Arnhem

Expeditie Guido Arnhem

EvenementArnhemLeerlingen
dinsdag 21 nov. 12.45 – 15.00 uur • Locatie Arnhem, Grensweg 2, Arnhem

Kom Guido ontdekken tijdens Expeditie Guido!

– Inmiddels is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor Expeditie Guido. Kijk in de agenda welke activiteiten er nog meer gepland zijn om Guido Arnhem te ontdekken!

Kom jij dinsdag 21 november 2023 ook naar Expeditie Guido? We organiseren dan een interactieve lesmiddag voor leerlingen uit groep 8. 
Tijd om te beginnen op de middelbare school! Leuk! Toch? Maar wat als je nog niemand kent? Of je kent wel mensen, maar je kent de weg naar het lokaal niet… En hoe gaat het er eigenlijk aan toe tijdens de pauze? Misschien heb je nog wel veel meer vragen. Dat is logisch, dat heeft (bijna) iedereen die naar een nieuwe school gaat. 

Je bent vanaf 12.30 uur welkom en we starten om 12.45 uur. Expeditie is rond 15.00 uur afgelopen.

Tijdens Expeditie Guido neemt schrijver en journalist Sander Koenen je mee naar grote hoogte! Sander is zo lang hij weet nieuwsgierig gebleven en altijd benieuwd naar het antwoord op al zijn prangende vragen. Die stelt hij bijvoorbeeld in zijn boeken, zoals ‘Waarom stinkt een stinkdier?’ of het boek dat hij in samenwerking met astronaut André Kuipers schreef: ‘Heb je wifi in de ruimte?’. Ook schrijft hij verhalen voor tijdschriften als National Geographic, Quest, KIJK, Kidsweek en National Geographic Junior. Wedden dat jij met allemaal nieuwe feitjes naar huis gaat?! Daarnaast kun je één van de drie keuzeworkshops volgen, lees hieronder snel meer en scroll naar beneden voor het aanmeldformulier. Graag tot dan!

De Voedselbank
Wat is een voedselbank? Wat doen de mensen die bij de voedselbank helpen? Wanneer mag je een pakket ophalen bij de voedselbank? Hoeveel mensen gaan er in totaal naar de voedselbank in Nederland? Tijdens deze workshop gaan we dit met elkaar ontdekken. Ook leggen we uit waarom we daar op de middelbare school aandacht aan besteden.

Vakgebied: Burgerschap

Sport en Spel
Hou je van bewegen, daag jezelf uit voor dans of racketsport en schrijf je in voor de workshop Sport en Spel! Wij zien je bij  bij mooi weer buiten.

Vakgebied: Bewegingsonderwijs

A.C.E.
De workshop techniek heeft dit jaar een sweet, spot en een umpire. Het enige wat nog ontbreekt zijn een stel aces. Maar als jullie meedoen komt dat vast in orde. Traditiegetrouw zijn de wasknijpers dit jaar weer van de partij. Als je denkt dat daar geen bal aan is vergis je je, want die is er namelijk ook. Word je nu nieuwsgierig? Dan ben je van harte welkom om te laten zien dat je een A.C.E. bent.

Vakgebied: Techniek

 

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan