Nieuws

Gedeputeerde Verbeek komt op Guido de Brès praten over buslijn 621

Gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhoff van de provincie Utrecht komt later dit jaar naar de vestiging van Guido de Brès in Arnhem om te praten over het behoud van buslijn 621.

Dat zegde ze donderdagmorgen op het provinciehuis in Utrecht toe bij de overhandiging van een petitie, waarin ouders, leerlingen en de schoolleiding van Guido de Brès zich sterk maken voor het behoud van de buslijn tussen Veenendaal en Arnhem. De VVD-gedeputeerde wil de school bezoeken samen met een vertegenwoordiger van Syntus, de vervoerder die per 11 december 2016 verantwoordelijk is voor het busvervoer in de provincie.

Guido de Brès in Arnhem voert al een tijd actie voor het behoud van buslijn 621. Donderdagmorgen 23 juni heeft een delegatie van twee leerlingen en drie vertegenwoordigers van de school en de ouders op het provinciehuis in Utrecht een petitie overhandigd aan gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhoff. Bas Arkema en Lusanne Verschuur, beiden leerlingen van HAVO-4, legden de gedeputeerde uit waarom de school en de buslijn voor hen belangrijk zijn.

Op dit moment verzorgt Connexxion de buslijn tussen Veenendaal en Arnhem en maken twintig leerlingen op schooldagen ’s morgens en ’s middags gebruik van dit vervoer.
In de petitie pleiten de ouders en de school voor het behoud van de buslijn. Volgend schoolseizoen hopen dertig leerlingen gebruik te maken van de buslijn. Het meest voor de hand liggende alternatief voor de bus is de trein, maar die manier van reizen is minder veilig en is veel duurder. Omdat VVD-gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhoff zich sterk maakt voor goede bereikbaarheid en lage lasten heeft de delegatie van de school een beroep op haar gedaan om ervoor te zorgen dat buslijn 621 ook na 11 december 2016 kan blijven rijden.

Een werkgroep van de school is bezig om alternatief vervoer te regelen voor 2017. ‘Als dat maar voor een jaar hoeft omdat in 2018 de buslijn weer rijdt, zou dat prachtig zijn’, aldus locatiedirecteur en delegatielid Mart Drogt.

Deel deze activiteit via: