Nieuws

Guido Arnhem start met maatschappelijke diensttijd

Zo’n 13.000 jongeren gaan na de zomer aan de slag in het kader van de maatschappelijke diensttijd. Zo ook leerlingen van GSG Guido in Arnhem. Op vrijwillige basis kunnen leerlingen onder schooltijd ervaring en vaardigheden opdoen in het kader van beroepsoriëntatie en burgerschapsvorming. Er is veel keuze. Jongeren kunnen aan de slag in de zorg, sport of cultuur, of bijvoorbeeld op het platteland. Er zijn door het Ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) 38 plannen gekozen die in september kunnen starten. Het ingestuurde plan van GSG Guido werd als zeer relevant beoordeeld en kreeg als eindoordeel de kwalificatie goed. Het plan heeft als basis om jongeren vooral zelf te laten nadenken of, waarom en hoe zij een vrijwillige diensttijd willen invullen. De school ondersteunt de leerlingen hierbij met inzet van coaches. De school ontvangt de komende anderhalf jaar ruim 100.000 euro aan subsidie van het Ministerie van VWS.
De eerste 38 projecten gaan in september van start. Op basis van de ervaringen in het eerste jaar worden bepaald hoe de maatschappelijke diensttijd vorm krijgt. De bijdrage van het Rijk loopt vanaf 2021 structureel op naar 100 miljoen.

Lees hier meer over de kick-off van het project Maatschappelijke Diensttijd op Locatie Arnhem.

In maart 2018 is er op de school een pilot geweest in het kader van NLdoet. Dat is goed bevallen en krijgt dus nu een uitgebreid vervolg. [filmpje maart 2018]

In maart 2018 is de school een pilot gestart tijdens NLdoet

 

Deel deze activiteit via: