Nieuws

Guido-leerlingen delen hoop tijdens de Week van Hoop

Leerlingen van klas 1 en 2 van Locatie Havo Vwo doen deze week mee aan de Week van Hoop, een initiatief van Verus, de landelijke schoolvereniging. De leerlingen volgden interactieve lessen en kwamen op creatieve wijze in actie.

De uitdaging tijdens de week van de hoop was om binnen een straal van 1 kilometer rondom je school ‘Hoop’ zichtbaar te maken. Dat hebben de leerlingen gedaan door hoop op school bespreekbaar te maken aan de hand van een schilderij en door een positieve kaartenactie voor alle agenten van het politiekorps in Amersfoort. De kaarten worden vrijdag 23 maart op het politiebureau overhandigt door een groep leerlingen en docenten Rutger Bos en Stef Vedder.  Lees hier ook over in het krantenbericht van het AD Amersfoortse Courant.

Daarnaast is er een ‘Poort van Hoop’ gemaakt, iedereen kan hier aan meebouwen door de ‘Poort van Hoop’ te liken, delen en volgen. De poort van hoop is te zien op http://www.poortvanhoop.nl/   http://www.ikhebhoop.nl/.

De week van hoop is een initiatief van Verus. Samen met alle scholen willen we laten zien wat voor een mooie initiatieven er ontstaan als kinderen hoop delen in hun eigen buurt, dorp of stad. Met de Week van de Hoop creëren we zo gezamenlijk een positieve beweging in onze maatschappij.

 

 

Deel deze activiteit via: