Nieuws

Guido Ontmoet || Janine van Drieënhuizen

Op Guido Arnhem start Janine van Drieënhuizen dit jaar als directeur van Locatie Arnhem. Wij hebben natuurlijk weer een vragenvuur afgevuurd om haar aan jullie te kunnen voorstellen.

Naam: Janine van Drieënhuizen

Woonplaats: Apeldoorn

Vorige baan: CHE directeur Deeltijd Onderwijs en CHE Academy

Sport: wandelen, hardlopen, lezen, reizen

Lievelingstaart: Cheesecake

Favoriete boek: Ik lees graag en één boek noemen vind ik lastig. In mijn werk is het boek ‘Je binnenste buiten’ over professionele identiteit van Manon Ruijters van veel betekenis geweest. Het boek ‘Durf te leiden’ van Brené Brown inspireert me in mijn leidinggevende rol, ‘Gilead’ van Marylinne Robinson heeft me als roman geraakt. Het laatste boek dat ik heb gelezen is ‘Gewone mensen’ van Sally Rooney over kwetsbare mensen die elkaar zoeken, vinden en soms kwijtraken. Nu lees ik ‘Baltische zielen’ van Jan Brokken en dat daagt me uit om nog een keer op reis te gaan naar Estland, Letland en Litouwen. Kortom: het is teveel om op te noemen…

Wie is Janine in maximaal 5 zinnen?

Ik ben een gedreven onderwijsprofessional die graag met mensen werkt aan goed onderwijs. Ik ben getrouwd met Jan Willem en we hebben twee (bijna) volwassen kinderen: Saskia (25) en Timo (22). Naast mijn werk ben ik voorzitter van de Tabernakelkerk (NGK) in Apeldoorn, een grote gemeente waarin we vanuit het evangelie voortdurend op zoek zijn naar mogelijkheden om kerk te zijn in de samenleving van nu.

Waar ben je het meest trots op? En waarom?

Als ik kijk naar mijn werk van de afgelopen jaren dan ben ik trots op de manier waarop het deeltijdonderwijs van de CHE is vernieuwd en de enorme groei aan studenten die daardoor gerealiseerd is.

Verder ben ik er trots op dat ik twee etappes van ruim 100 km van de pelgrimsroute naar Santiago heb gelopen. Een geweldige ervaring die smaakt naar meer.

En tenslotte ben ik heel trots op mijn gezin: op mijn man die de marathon loopt, mij coacht in mijn eigen hardloopactiviteiten maar vooral steunt in al mijn werk, op mijn ambitieuze dochter Saskia en op Timo, die heel relaxed in het leven staat en studeert in Rotterdam.

Wat is je ochtendritueel?

Ik ben een langzame starter en houd ervan rustig op te staan zonder gedoe aan mijn hoofd. Gelukkig geldt dat voor iedereen in huize Drieënhuizen zodat we een routine hebben ontwikkeld waarin we elkaar behalve een afscheidszoen, zo min mogelijk tegenkomen…

Hoe ziet jouw ideale avondje uit eruit?

Ik houd van theater, een mooie film, moderne kunst, een goed gesprek met vrienden en een glas wijn. Maar ook een avond op de bank met Jan Willem naar een detective kijken, vind ik fijn.

Hoe kunnen we jou verrassen?

Bloemen!

Wat hoop je voor Guido?

Dat de school vanuit een expliciete christelijke identiteit van betekenis mag zijn voor velen.

Wat wordt jouw grootste uitdaging?

In de eerste plaats het leren kennen van alle medewerkers in Arnhem en het me eigen maken van dat wat er speelt in het voortgezet onderwijs. Voor de langere termijn zorg dragen dat de locatie Arnhem een eigen gezicht en stabiele positie behoudt in de regio Arnhem.

Op een schaal van 0 tot 10, hoe goed zorg je voor jezelf?

Hmmmm…. Ik sport, ik eet gezond, mijn BMI is OK…maar de balans werk en privé is niet altijd in evenwicht. Ik heb me voorgenomen om in mijn nieuwe baan tenminste op een 7 uit te komen.

Als je een tekst op een billboard zou mogen zetten, wat zou daar dan opstaan?

Wees eerlijk, rechtvaardig en trouw. En denk niet alleen aan jezelf, maar leef dicht bij God. (Micha 6:8 BGT)

 

Deel deze activiteit via: