Nieuws

Gym op Guido VMBO in coronatijd met een knaller van een afsluiter!

Gym op Guido VMBO

Toen het Coronavirus uitbrak zagen we als gymsectie het als een uitdaging om de leerlingen zoveel mogelijk op afstand aan het sporten te krijgen.
Omdat wijzelf actief zijn op Strava, zagen we daar al direct een kans liggen. Strava is een sport registratie app waarop je elkaar kunt volgen. Wij als sportdocenten kunnen dus zien of de leerlingen actief zijn en ze daar een Kudo (like) voor geven.

We schreven een uitleg over hoe de app werkt en lieten de leerlingen wekelijks verplicht een activiteit registreren op Strava.
Door steeds een filmpje op insta en facebook te plaatsen proberen we de leerlingen enthousiast te maken om ook te gaan sporten.
Daarnaast hebben we een Jongleer opdracht gemaakt. In 3 video’s kreeg je tips om een pro te worden in het jongleren. Na 3 weken stuurden de leerlingen ons een filmpje van hun jongleer kunsten.

Omdat we na een maand nog niet naar school konden werden we uitgedaagd om na te blijven denken hoe we de leerlingen konden enthousiasmeren om toch te blijven sporten!.. We zijn gaan werken met challenges. Via een filmpje op de sociale media daagden we de leerlingen uit om aan de slag te gaan. Deden ze mee?.. dan maakten ze kans op een bol.com bon van €10,- Dat werkte fantastisch, de leerlingen gingen aan de slag met de volgende activiteiten.

– 7 minutes work-out

– Iedere dag een activiteit plaatsen op Strava.

– Shuttle run test registreren op Strava.

Na de challenge zijn we op de fiets gestapt en hebben we de bol.com bonnen persoonlijk aan de winnaars overhandigd.

Ondertussen kwam het idee om het sporten met Strava te gaan combineren met een actie voor het goede doel. Een goed doel leek ons de voedselbank aangezien alle onderbouw leerlingen daar een keer een bezoek aan brengen. Ze weten dus precies voor welk goed doel ze bezig zijn.
We hebben een bezoek gebracht aan de voedselbank en ons idee verteld. De voedselbank was direct razend enthousiast. Het plan was: De leerlingen zoeken zoveel mogelijk sponsoren die de leerlingen gaan sponsoren per km, of met een vast bedrag.

In de week van 25 tm 29 mei hebben de leerlingen zoveel mogelijk kilometers geregistreerd op Strava. Aan het einde van de week gaven de leerlingen het aantal km’s door aan hun sponsoren. Waarop de sponsoren het geldbedrag overmaakten naar de school.

Om de leerlingen een beetje uit te dagen wilden we graag een prijs uitreiken aan de leerling die het meeste geld binnen haalde. Broekhuis auto’s wilde ons daarbij helpen. De leerling die het meeste geld ophaalt mag een weekend lang met zijn ouders in een Ford Mustang rijden, of er voor kiezen dat een jaar lang de contributie betaald wordt voor zijn/haar sportclub. Dat zorgde ervoor dat sommige leerlingen meer dan €1000,- ophaalden.

Toen we een week of 3 geleden contact hadden met de voedselbank vertelden we, dat we toch wel een bedrag van rond de €500,- op hoopten te halen.
Inmiddels is dit bedrag al heel vaak over de kop gegaan. Het was geweldig om te zien hoe Strava vorige week ontplofte met activiteiten van onze leerlingen. Meerdere leerlingen haalden meer dan €1000,- op. Geweldig!

We hebben vanmiddag het enorme bedrag van….

€ 15.268,84

mogen overhandigen aan de Voedselbank!

We zijn heel trots op onze leerlingen en enorm dankbaar voor de enorme inzet! We hopen dat de Voedselbank hiermee tegemoet kan komen aan de extra grote hulpvraag die zij in deze coronatijd hebben gekregen.

 

door Stefan de Jonge

Deel deze activiteit via: