Kennismaken

Maak kennis met Guido

Het is een grote stap dat jij straks naar het voortgezet onderwijs gaat, daarom vinden wij het belangrijk jou en je ouders goed te informeren over onze school. Er zijn verschillende momenten gepland waarop je kennis kunt maken met Guido: informatieavonden, Open Dag, snuffelstage en kennismakingsmorgen of -middag of maak een persoonlijke afspraak.
En bekijk ook eens onze folders, daarin laten we ook een heleboel zien van onze school. Deze worden elk jaar in november uitgebracht. Je vindt ze bij downloads.

Maak kennis met Guido Arnhem

Kennismakingsavonden

Deze kennismakingsavond is het eerste contactmoment in aanloop naar het nieuwe cursusjaar. Je ouders zijn uitgenodigd om deze avond bij te wonen. De kennismakingsavond vindt plaats in de volgende basisscholen om 20:00 uur:
16 november 2017: Basisschool Pieter Jongeling in Arnhem
24 november 2017 – Basisschool De Bongerd in Zutphen
meer info: secretariaat.arnhem@guido.nl
Lukt het niet om naar een informatieavond te komen? Je ouders kunnen altijd telefonisch of per e-mail contact opnemen met één van onze locaties (contactinformatie staat onderaan de homepagina).

Junior college in Arnhem op 14 november 2017

Op 14 november hebben 180 groep 8 leerlingen kennis gemaakt met GSG Guido tijdens het Junior College. Voor het Junior College hebben we niemand minder dan Klaas van Kruistum uitgenodigd om een workshop te geven! Kan je sneller dan een auto fietsen die 100km/u rijdt? Kan je een Tsunami overleven en hoe groot is de kracht van luchtdruk eigenlijk? Klaas gaf in zijn boeiende workshop antwoorden op deze vragen en vertelde over zijn avonturen in het programma Klaas Kan Alles en zijn eigen schooltijd. De leerlingen hebben tijdens deze middag kennis gemaakt met onderwijs dat past bij de 21e eeuw.

Onderwijsmarkten

In de regio Arnhem worden er diverse scholenmarkten georganiseerd. Op diverse locaties presenteren verschillende middelbare scholen zich. Je vindt Guido op de volgende onderwijsmarkten:

Thomas a Kempis   21 november 2017
Lorentz Lyceum      23 november 2017
Olympus College    28 november 2017
Beekdal Lyceum     7 december 2017
Candea College      17 januari 2018

Open Dag op 31 januari 2018

Eind januari opent Guido haar deuren voor iedereen die nieuwsgierig is hoe het er op een middelbare school aan toe gaat. In de fotogalerij geven we een kleine impressie hoe het afgelopen jaar is geweest.
Op 31 januari is onze Open Dag op de Locatie Havo Vwo, Locatie VMBO en Locatie Arnhem. Tussen 15.00 – 21.00 uur ben je van harte welkom om kennis met ons te maken. Meer informatie lees je hier.

Open lesweek 12-16 februari 2018

Van 12 tot en met 16 februari zijn leerlingen van groep (7 en) 8 van harte welkom om mee te lopen in onze klassen. Zo krijg je een idee hoe het er aan toe gaat op de middelbare school. Meer hierover komt later online.

Kennismakingsmiddag

Wanneer je aangemeld bent, word je uitgenodigd voor de kennismakingsmiddag in juni. Op die dag zie je voor het eerst je hele klas en je nieuwe mentor. Je leert je klasgenoten en je mentor kennen, er wordt een pasfoto gemaakt en je krijgt een rondleiding door de school. De kennismakingsmiddag op locatie Arnhem vindt plaats op 7 juni, van 12.00 – 14.30 uur.

Persoonlijke afspraak

Er zijn altijd mogelijkheden voor een persoonlijk gesprek. Wanneer je de eerdere kennismakingsmomenten gemist hebt of je bent een zij-instromer dan is het ook mogelijk om een dagdeel mee te draaien in een bestaande klas. Maak daarvoor een afspraak met het secretariaat van de locatie.

 

Maak kennis met Guido Amersfoort

Informatieavonden Amersfoort: 22 november 2017 & 19 december 2017 (zorg)

1718 flyer infoavond Guido
De informatieavond (klik op de afbeelding voor een uitvergrote pdf) is het eerste contactmoment in aanloop naar het nieuwe cursusjaar. Je ouders zijn uitgenodigd om één van deze avonden bij te wonen. De informatieavond heeft een interactieve opzet. In een aantal workshops laten we graag zien hoe wij identiteit, onderwijs en zorg vorm en inhoud geven. De informatieavonden in Amersfoort zijn op 14 en 22 november 2017. Een speciale informatieavond over zorg wordt op 19 december gehouden. Alle avonden beginnen om 20.00 uur, om 19.45 uur staat de koffie klaar. De avonden vinden plaats op onze locatie Paladijnenweg 253.
Lukt het niet om naar een informatieavond te komen? Je ouders kunnen altijd telefonisch of per e-mail contact opnemen met één van onze locaties (contactinformatie staat onderaan de homepagina).

Snuffelstage in Amersfoort op 24 november en 1 december 2017

Als je enthousiast bent over onze school, maar je wil een écht kijkje in de keuken, dan is de snuffelstage wat voor jou. Voor de snuffelstage hebben we niemand minder dan Klaas van Kruistum uitgenodigd om een workshop te geven! Kan je sneller dan een auto fietsen die 100km/u rijdt? Kan je een Tsunami overleven en hoe groot is de kracht van luchtdruk eigenlijk? Klaas geeft in zijn workshop antwoorden op deze vragen en vertelt over zijn avonturen in het programma Klaas Kan Alles, zijn eigen schooltijd en je kan hem natuurlijk ook vragen stellen. Doel van de snuffelstage is om jou kennis te laten maken met de manier van werken in het voortgezet onderwijs. Tijdens deze snuffelstage volg je in een tijdelijke klassamenstelling een paar echte lessen. De snuffelstage op de locatie Havo Vwo is dit jaar op vrijdag 24 november en vrijdag 1 december. Op vrijdag 1 december is er nog plaats voor deelnemers. Ben je niet met je klas aangemeld, dan kun jij je hier aanmelden.
Bekijk de foto’s van de snuffelstage van vorig jaar in het fotoboek.

Onderwijsmarkten

In de regio Amersfoort worden er diverse scholenmarkten georganiseerd. Op diverse locaties presenteren verschillende middelbare scholen zich. Hier lees je waar de onderwijsmarkten gehouden worden.

Open Dag op 31 januari 2018

Eind januari opent Guido haar deuren voor iedereen die nieuwsgierig is hoe het er op een middelbare school aan toe gaat. In de fotogalerij geven we een kleine impressie hoe het afgelopen jaar is geweest.
Op 31 januari is onze Open Dag op onze locaties in Amersfoort en Arnhem. Tussen 15.00 – 21.00 uur ben je van harte welkom om kennis met ons te maken. Meer informatie lees je hier.

Kennismakingsmorgen

Wanneer je aangemeld bent, word je uitgenodigd voor de kennismakingsochtend of –middag in juli. Op die dag zie je voor het eerst je hele klas en je nieuwe mentor. Je leert je klasgenoten en je mentor kennen, er wordt een pasfoto gemaakt en je krijgt een rondleiding door de school. De kennismakingsmiddag op de locatie Havo Vwo in Amersfoort is op 4 juli, van 10.00 – 12.00 uur. De kennismakingsmorgen voor nieuwe leerlingen op de locatie VMBO is op 4 juli van 10.00 – 12.15 uur.

Persoonlijke afspraak

Er zijn altijd mogelijkheden voor een persoonlijk gesprek. Wanneer je de eerdere kennismakingsmomenten gemist hebt of je bent een zij-instromer dan is het ook mogelijk om een dagdeel mee te draaien in een bestaande klas. Maak daarvoor een afspraak met het secretariaat van de locatie.