Kennismaken

Maak kennis met Guido

Het is een grote stap dat jij straks naar het voortgezet onderwijs gaat, daarom vinden wij het belangrijk jou en je ouders goed te informeren over onze school. Er zijn verschillende momenten gepland waarop je kennis kunt maken met Guido: informatieavonden, Open Dag, snuffelstage en kennismakingsmorgen of -middag of maak een persoonlijke afspraak.
En bekijk ook eens onze folders, daarin laten we ook een heleboel zien van onze school. Deze worden elk jaar in november uitgebracht. Je vindt ze bij downloads.

Meeloopdagen in Arnhem

Wil je een keer een dagje meelopen met een bestaande brugklas? Dat kan. Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak: 026 – 442 30 38 of arnhem@guido.nl

Snuffelstage in Amersfoort op 24 november en 1 december 2017

Als je enthousiast bent over onze school, maar je wil een écht kijkje in de keuken, dan is de snuffelstage wat voor jou. Doel van de snuffelstage is om jou kennis te laten maken met de manier van werken in het voortgezet onderwijs. Tijdens deze snuffelstage volg je in een tijdelijke klassamenstelling een paar echte lessen. Er komt veel nieuws op je af, nieuwe docenten en nieuwe vakken zoals techniek en verzorging. Daarnaast krijg je Duits, Engels en Frans. Binnenkort volgt meer informatie over het programma en opgave voor de snuffelstage.
De snuffelstage op de locatie Havo Vwo is dit jaar op vrijdag 24 november en vrijdag 1 december (voor leerlingen uit Bunschoten-Spakenburg).  Bekijk de foto’s van de snuffelstage van vorig jaar in het fotoboek.

Junior college in Arnhem op 14 november 2017

In Arnhem kun je op 14 november kennis komen maken tijdens het Junior college. Tijdens deze middag maken groep 8 leerlingen kennis met onderwijs dat past bij de 21e eeuw. De leerlingen kunnen verschillende workshops volgen. Binnenkort volgt meer informatie over het programma en opgave voor het Junior college.

Open Dag op 31 januari 2018

Eind januari opent Guido haar deuren voor iedereen die nieuwsgierig is hoe het er op een middelbare school aan toe gaat. In de fotogalerij geven we een kleine impressie hoe het afgelopen jaar is geweest.
Op 31 januari is onze Open Dag op onze locaties in Amersfoort en Arnhem. Tussen 15.00 – 21.00 uur ben je van harte welkom om kennis met ons te maken. Meer informatie lees je hier.

Informatieavonden Amersfoort: 14 & 22 november 2017 & 19 december 2017 (zorg)

De informatieavond is het eerste contactmoment in aanloop naar het nieuwe cursusjaar. Je ouders zijn uitgenodigd om één van deze avonden bij te wonen. De informatieavond heeft een interactieve opzet. In een aantal workshops laten we graag zien hoe wij identiteit, onderwijs en zorg vorm en inhoud geven. De informatieavonden in Amersfoort zijn op 14 en 22 november 2017. Een speciale informatieavond over zorg wordt op 19 december gehouden. Alle avonden beginnen om 20.00 uur, om 19.45 uur staat de koffie klaar. De avonden vinden plaats op onze locatie Paladijnenweg 253.
Lukt het niet om naar een informatieavond te komen? Je ouders kunnen altijd telefonisch of per e-mail contact opnemen met één van onze locaties (contactinformatie staat onderaan de homepagina).

Onderwijsmarkten

In de regio Arnhem en Amersfoort worden er diverse scholenmarkten georganiseerd. Op diverse locaties presenteren verschillende middelbare scholen zich. In het najaar publiceren we hier de scholenmarkten waar Guido vertegenwoordigd wordt.

Kennismakingsmorgen/middag

Wanneer je aangemeld bent, word je uitgenodigd voor de kennismakingsochtend of –middag in juni. Op die dag zie je voor het eerst je hele klas en je nieuwe mentor. Je leert je klasgenoten en je mentor kennen, er wordt een pasfoto gemaakt en je krijgt een rondleiding door de school. De kennismakingsmiddag op de locatie Havo Vwo in Amersfoort is op 4 juli, van 10.00 – 12.00 uur. De kennismakingsmorgen voor nieuwe leerlingen op de locatie VMBO is op 4 juli van 10.00 – 12.15 uur. De kennismakingsmiddag op locatie Arnhem vindt plaats op 7 juni, van 12.00 – 14.30 uur.

Persoonlijke afspraak

Er zijn altijd mogelijkheden voor een persoonlijk gesprek. Wanneer je de eerdere kennismakingsmomenten gemist hebt of je bent een zij-instromer dan is het ook mogelijk om een dagdeel mee te draaien in een bestaande klas. Maak daarvoor een afspraak met het secretariaat van de locatie.