Kennismaken

Maak kennis met Guido

Het is een grote stap dat jij straks naar het voortgezet onderwijs gaat, daarom vinden wij het belangrijk jou en je ouders goed te informeren over onze school. Er zijn verschillende momenten gepland waarop je kennis kunt maken met Guido: informatieavonden, Open Dag, snuffelstage/Junior College en kennismakingsmorgen of -middag of maak een persoonlijke afspraak.
En bekijk ook eens onze folders, daarin laten we ook een heleboel zien van onze school. Deze worden elk jaar in november uitgebracht. Je vindt ze bij downloads.

Maak kennis met Guido Arnhem

Kennismakingsavonden

Deze kennismakingsavond is het eerste contactmoment in aanloop naar het nieuwe cursusjaar. Je ouders worden uitgenodigd om deze avond bij te wonen. Inmiddels hebben de kennismakingsavonden al plaats gevonden. Is het niet gelukt om naar een informatieavond te komen? Je ouders kunnen altijd telefonisch of per e-mail contact opnemen met onze locatie (contactinformatie staat onderaan deze pagina).

Junior college

Op 14 november hebben 180 groep 8 leerlingen kennis gemaakt met GSG Guido tijdens het Junior College. Voor het Junior College hebben we niemand minder dan Klaas van Kruistum uitgenodigd om een workshop te geven! Klaas gaf in zijn boeiende workshop antwoorden op deze vragen en vertelde over zijn avonturen in het programma Klaas Kan Alles en zijn eigen schooltijd. Bekijk hier de foto’s.

Onderwijsmarkten

In de regio Arnhem worden jaarlijks diverse scholenmarkten georganiseerd. Op diverse locaties presenteren verschillende middelbare scholen zich. Je vindt Guido op de volgende onderwijsmarkten:

Thomas a Kempis   21 november 2017
Lorentz Lyceum      23 november 2017
Olympus College    28 november 2017
Beekdal Lyceum     7 december 2017
Candea College      17 januari 2018

Open Dag op 31 januari 2018

Eind januari opent Guido haar deuren voor iedereen die nieuwsgierig is hoe het er op een middelbare school aan toe gaat. In de fotogalerij geven we een kleine impressie hoe het afgelopen jaar is geweest.
Op 31 januari is onze Open Dag op de locatie Havo Vwo, locatie VMBO en locatie Arnhem. Tussen 15.00 – 21.00 uur ben je van harte welkom om kennis met ons te maken. Meer informatie lees je hier.

Open lesweek 12-16 februari 2018

Van 12 tot en met 16 februari zijn leerlingen van groep (7 en) 8 van harte welkom om mee te lopen in onze klassen. Zo krijg je een idee hoe het er aan toe gaat op de middelbare school. Lijkt het jou leuk om een dag mee te lopen? Meld je dan nu aan door een mail te sturen naar arnhem@guido.nl.

Kennismakingsmiddag

Wanneer je aangemeld bent, word je uitgenodigd voor de kennismakingsmiddag in juni. Op die dag zie je voor het eerst je hele klas en je nieuwe mentor. Je leert je klasgenoten en je mentor kennen, er wordt een pasfoto gemaakt en je krijgt een rondleiding door de school. De kennismakingsmiddag op locatie Arnhem vindt plaats op 7 juni, van 12.00 – 14.30 uur.

Persoonlijke afspraak

Er zijn altijd mogelijkheden voor een persoonlijk gesprek. Wanneer je de eerdere kennismakingsmomenten gemist hebt of je bent een zij-instromer dan is het ook mogelijk om een dagdeel mee te draaien in een bestaande klas. Maak daarvoor een afspraak met het secretariaat van de locatie.

 

Maak kennis met Guido Amersfoort

Informatieavonden
De informatieavond is het eerste contactmoment in aanloop naar het nieuwe cursusjaar. Ouders worden uitgenodigd om één van deze avonden bij te wonen. De informatieavond heeft een interactieve opzet. In een aantal workshops laten we graag zien hoe wij identiteit, onderwijs en zorg vorm en inhoud geven. De informatieavonden in Amersfoort zijn geweest op 14 en 22 november 2017. Er is ook een speciale informatieavond over zorg gehouden. Is het niet gelukt een informatieavond bij te wonen? Je ouders kunnen altijd telefonisch of per e-mail contact opnemen met één van onze locaties (contactinformatie staat onderaan deze pagina).

Snuffelstage in Amersfoort

De snuffelstage geeft een kijkje in de keuken van Guido. Voor de snuffelstage werd niemand minder dan Klaas van Kruistum uitgenodigd om een workshop te geven! Op 24 november en 1 december hebben bijna 700 kinderen de snuffelstages bijgewoond. Doel van de snuffelstage is om geïnteresseerde leerlingen kennis te laten maken met de manier van werken in het voortgezet onderwijs. Tijdens deze snuffelstage volg je in een tijdelijke klassamenstelling een paar echte lessen. 
Lees en bekijk hier en in dit bericht meer over onze snuffelstages in Amersfoort.

Onderwijsmarkten

In de regio Amersfoort worden er diverse scholenmarkten georganiseerd. Op diverse locaties presenteren verschillende middelbare scholen zich. Hier lees je waar de onderwijsmarkten gehouden worden.

Open Dag op 31 januari 2018

Eind januari opent Guido haar deuren voor iedereen die nieuwsgierig is hoe het er op een middelbare school aan toe gaat. In de fotogalerij geven we een kleine impressie hoe het afgelopen jaar is geweest.
Op 31 januari is onze Open Dag op onze locaties in Amersfoort en Arnhem. Tussen 15.00 – 21.00 uur ben je van harte welkom om kennis met ons te maken. Meer informatie lees je hier.

Kennismakingsmorgen

Wanneer je aangemeld bent, word je uitgenodigd voor de kennismakingsochtend of –middag in juli. Op die dag zie je voor het eerst je hele klas en je nieuwe mentor. Je leert je klasgenoten en je mentor kennen, er wordt een pasfoto gemaakt en je krijgt een rondleiding door de school. De kennismakingsmiddag op de locatie Havo Vwo in Amersfoort is op 4 juli, van 10.00 – 12.00 uur. De kennismakingsmorgen voor nieuwe leerlingen op de locatie VMBO is op 4 juli van 10.00 – 12.15 uur.

Persoonlijke afspraak

Er zijn altijd mogelijkheden voor een persoonlijk gesprek. Wanneer je de eerdere kennismakingsmomenten gemist hebt of je bent een zij-instromer dan is het ook mogelijk om een dagdeel mee te draaien in een bestaande klas. Maak daarvoor een afspraak met het secretariaat van de locatie.