Kennismaken Guido Amersfoort

Maak kennis met Guido Amersfoort

Het is een grote stap dat jij straks naar het voortgezet onderwijs gaat, daarom vinden wij het belangrijk jou en je ouders goed te informeren over onze school. Er zijn verschillende momenten gepland waarop je kennis kunt maken met Guido: informatieavonden, Open Dag, snuffelstage/Junior College en kennismakingsmorgen of -middag of maak een persoonlijke afspraak.
En bekijk ook eens onze folders, daarin laten we ook een heleboel zien van onze school. Deze worden elk jaar in november uitgebracht. Je vindt ze bij downloads. Lees meer algemene informatie over onze scholen op de pagina’s www.guido.nl/vmbo en www.guido.nl/havovwo.

Informatieavonden

De informatieavond is het eerste contactmoment in aanloop naar het nieuwe cursusjaar. Ouders worden uitgenodigd om één van deze avonden bij te wonen. In een aantal workshops laten we graag zien hoe wij identiteit, onderwijs en zorg vorm en inhoud geven. Inmiddels hebben de informatieavonden al plaats gevonden. Is het niet gelukt om naar een informatieavond te komen? Je ouders kunnen altijd telefonisch of per e-mail contact opnemen met onze locatie (contactinformatie staat onderaan deze pagina).

Snuffelstage in Amersfoort

In november hadden we onze jaarlijkse snuffelstage, een dag waarop je een kijkje in de keuken van Guido krijgt. Op deze dag kwam niemand minder dan Klaas van Kruistum  een workshop te geven! 

Onderwijsmarkten

In de regio Amersfoort worden er met ingang van komend schooljaar geen onderwijsmarkten meer gehouden.

Open Dag

Elk jaar in januari opent Guido haar deuren voor iedereen die nieuwsgierig is hoe het er op een middelbare school aan toe gaat. In de fotogalerij geven we een kleine impressie hoe het afgelopen jaar is geweest.

Kennismakingsmorgen

Wanneer je aangemeld bent, word je uitgenodigd voor de kennismakingsochtend of –middag in juli. Op die dag zie je voor het eerst je hele klas en je nieuwe mentor. Je leert je klasgenoten en je mentor kennen, er wordt een pasfoto gemaakt en je krijgt een rondleiding door de school.

Persoonlijke afspraak

Er zijn altijd mogelijkheden voor een persoonlijk gesprek. Wanneer je de eerdere kennismakingsmomenten gemist hebt of je bent een zij-instromer dan is het ook mogelijk om een dagdeel mee te draaien in een bestaande klas. Maak daarvoor een afspraak met het secretariaat van de locatie.

Aanmeldingsprocedure regio Amersfoort
In de regio Amersfoort maken jaarlijks veel leerlingen de overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. Alle scholen voor voortgezet onderwijs in deze regio werken samen om te zorgen dat iedere leerling een goede plek in de brugklas vindt. Daarom hanteren zij dezelfde aanmeldprocedure. Hoe dat bij Guido in z’n werk gaat lees je hier.