Kennismaken Guido Amersfoort

Maak kennis met Guido Amersfoort

Het is een grote stap dat jij straks naar het voortgezet onderwijs gaat, daarom vinden wij het belangrijk jou en je ouders goed te informeren over onze school. Er zijn verschillende momenten gepland waarop je kennis kunt maken met Guido: informatieavonden, Open Dag, snuffelstage/Junior College en kennismakingsmorgen of -middag of maak een persoonlijke afspraak.
En bekijk ook eens onze folders, daarin laten we ook een heleboel zien van onze school. Deze worden elk jaar in november uitgebracht. Je vindt ze bij downloads. Lees meer algemene informatie over onze scholen op de pagina’s www.guido.nl/vmbo en www.guido.nl/havovwo.

Informatieavonden – 13, 21 en 27 november 2018

De informatieavond is het eerste contactmoment in aanloop naar het nieuwe cursusjaar. Ouders worden uitgenodigd om één van deze avonden bij te wonen. De informatieavonden vinden dit jaar plaats op 13 en 21 november op onze Locatie Havo Vwo, Paladijnenweg 253. De avonden beginnen om 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur. De informatieavond heeft een interactieve opzet. In een aantal workshops laten we graag zien hoe wij identiteit, onderwijs en zorg vorm en inhoud geven. Er is wordt op 27 november een speciale informatieavond over passend onderwijs gehouden, ook deze avond vindt plaats op Paladijnenweg 253 en begint om 20.00 uur. Lukt het niet een informatieavond bij te wonen? Je ouders kunnen altijd telefonisch of per e-mail contact opnemen met één van onze locaties (contactinformatie staat onderaan deze pagina).

Snuffelstage in Amersfoort op 23 en 30 november 2018

De snuffelstage geeft een kijkje in de keuken van Guido. Voor de snuffelstage hebben we niemand minder dan Klaas van Kruistum uitgenodigd om een workshop te geven! Doel van de snuffelstage is om geïnteresseerde leerlingen kennis te laten maken met de manier van werken in het voortgezet onderwijs. Tijdens deze snuffelstage volg je in een tijdelijke klassamenstelling een paar echte lessen. Aanmelden kan via de basisschool of via het aanmeldingsformulier.
Lees en bekijk hier en in dit bericht meer over onze snuffelstages in Amersfoort.

Onderwijsmarkten

In de regio Amersfoort worden er met ingang van komend schooljaar geen onderwijsmarkten meer gehouden.

Open Dag op 30 januari 2019

Eind januari opent Guido haar deuren voor iedereen die nieuwsgierig is hoe het er op een middelbare school aan toe gaat. In de fotogalerij geven we een kleine impressie hoe het afgelopen jaar is geweest.
Op woensdag 30 januari 2019 is onze Open Dag op onze locaties in Amersfoort en Arnhem. Tussen 15.00 – 21.00 uur ben je van harte welkom om kennis met ons te maken.

Kennismakingsmorgen

Wanneer je aangemeld bent, word je uitgenodigd voor de kennismakingsochtend of –middag in juli. Op die dag zie je voor het eerst je hele klas en je nieuwe mentor. Je leert je klasgenoten en je mentor kennen, er wordt een pasfoto gemaakt en je krijgt een rondleiding door de school.

Persoonlijke afspraak

Er zijn altijd mogelijkheden voor een persoonlijk gesprek. Wanneer je de eerdere kennismakingsmomenten gemist hebt of je bent een zij-instromer dan is het ook mogelijk om een dagdeel mee te draaien in een bestaande klas. Maak daarvoor een afspraak met het secretariaat van de locatie.