Kennismaken Guido Arnhem

Maak kennis met Guido Arnhem

Het is een grote stap dat jij straks naar het voortgezet onderwijs gaat, daarom vinden wij het belangrijk jou en je ouders goed te informeren over onze school. Er zijn verschillende momenten gepland waarop je kennis kunt maken met Guido: informatieavonden, Open Dag, snuffelstage/Junior College en kennismakingsmorgen of -middag of maak een persoonlijke afspraak.
En bekijk ook eens onze folders, daarin laten we ook een heleboel zien van onze school. Deze worden elk jaar in november uitgebracht. Je vindt ze bij downloads. Lees meer algemene informatie op de pagina www.guido.nl/arnhem.

Kennismakingsavonden

Deze kennismakingsavond is het eerste contactmoment in aanloop naar het nieuwe cursusjaar. Je ouders worden uitgenodigd om deze avond bij te wonen. Inmiddels hebben de kennismakingsavonden al plaats gevonden. Is het niet gelukt om naar een informatieavond te komen? Je ouders kunnen altijd telefonisch of per e-mail contact opnemen met onze locatie (contactinformatie staat onderaan deze pagina).

Junior college

Op 20 november kan je kennis maken met Guido Arnhem tijdens het Junior College. Voor het Junior College hebben we niemand minder dan Klaas van Kruistum uitgenodigd om een workshop te geven! Kan je sneller dan een auto fietsen die 100km/u rijdt? Kan je een tsunami overleven en hoe groot is de kracht van luchtdruk eigenlijk? Klaas zal in zijn boeiende workshop antwoord geven op deze vragen en vertelt over zijn avonturen in het programma Klaas Kan Alles, zijn eigen schooltijd en je kan hem natuurlijk ook vragen stellen. Zien we je 20 november? Meld je dan aan op deze pagina. Bekijk hier de foto’s van het Junior College van vorig jaar.

Onderwijsmarkten

In de regio Arnhem worden jaarlijks diverse scholenmarkten georganiseerd. Op diverse locaties presenteren verschillende middelbare scholen zich.
11 december 2018 – Thomas á Kempis
29 november 2018 – Lorentz Lyceum
27 november 2018 – Olympus College
6 december 2018 – Beekdal Lyceum
16 januari 2019 – Candea College

Open Dag op 30 januari 2019

Eind januari opent Guido haar deuren voor iedereen die nieuwsgierig is hoe het er op een middelbare school aan toe gaat. In de fotogalerij geven we een kleine impressie hoe het afgelopen jaar is geweest.
Op 30 januari is onze Open Dag op de locatie Havo Vwo, locatie VMBO en locatie Arnhem. Tussen 16.00 – 20.00 uur ben je van harte welkom om kennis met ons te maken.

Open lesweek

In februari 2019 zijn leerlingen van groep (7 en) 8 van harte welkom om mee te lopen in onze klassen. Zo krijg je een idee hoe het er aan toe gaat op de middelbare school. Binnenkort vind je hier de data voor de open lesweek in 2019.

Kennismakingsmiddag

Wanneer je aangemeld bent, word je uitgenodigd voor de kennismakingsmiddag in juni. Op die dag zie je voor het eerst je hele klas en je nieuwe mentor. Je leert je klasgenoten en je mentor kennen, er wordt een pasfoto gemaakt en je krijgt een rondleiding door de school.

Persoonlijke afspraak

Er zijn altijd mogelijkheden voor een persoonlijk gesprek. Wanneer je de eerdere kennismakingsmomenten gemist hebt of je bent een zij-instromer dan is het ook mogelijk om een dagdeel mee te draaien in een bestaande klas. Maak daarvoor een afspraak met het secretariaat van de locatie.