Kennismaken Guido Arnhem

Maak kennis met Guido Arnhem

Het is een grote stap dat jij straks naar het voortgezet onderwijs gaat, daarom vinden wij het belangrijk jou en je ouders goed te informeren over onze school. Er zijn verschillende momenten gepland waarop je kennis kunt maken met Guido: informatieavonden, Open dag, Junior College en kennismakingsdag of maak een persoonlijke afspraak.
En bekijk ook eens onze folders, daarin laten we ook een heleboel zien van onze school. Deze worden elk jaar in november uitgebracht. Je vindt ze bij downloads. Lees meer algemene informatie op de pagina www.guido.nl/arnhem.

Kennismakingsavonden

Deze kennismakingsavond is het eerste contactmoment in aanloop naar het nieuwe cursusjaar. Je ouders worden uitgenodigd om deze avond bij te wonen.

Expeditie Guido

Op dinsdag 17 november 2020 is ons jaarlijkse Expeditie Guido. Een dag waarop je naast een actief programma allerlei leuke workshops in onze school kan beleven. Lees er meer over op deze pagina.  Bekijk hier de foto’s van vorig jaar.

Onderwijsmarkten

In de regio Arnhem worden jaarlijks diverse scholenmarkten georganiseerd. Op diverse locaties presenteren verschillende middelbare scholen zich:

Woensdag 4 november 2020 : Rhedens Dieren 
Woensdag 11 november 2020 : Titus Velp 
Dinsdag 17 november 2020 : Thomas a Kempis 
Dinsdag 24 november 2020 : Maarten van Rossem 
Dinsdag 1 december 2020 :  Stedelijk Gymnasium Arnhem 
Woensdag 2 december 2020 : Lorentz Lyceum

Open Dag op 3 februari 2021

Elk jaar opent Guido haar deuren voor iedereen die nieuwsgierig is hoe het er op een middelbare school aan toe gaat. In de fotogalerij geven we een kleine impressie hoe het afgelopen jaar is geweest.

Open lesweek

Ieder jaar in februari zijn leerlingen van groep (7 en) 8 van harte welkom om mee te lopen in onze klassen. Zo krijg je een idee hoe het er aan toe gaat op de middelbare school en kun je al je vragen kwijt. De meeloopdagen zijn dit jaar op 10 februari 2021, 3 maart 2021 en 5 maart 2021.

Kennismakingsmiddag

Wanneer je aangemeld bent, word je uitgenodigd voor de kennismakingsmiddag op 17 juni 2021. Op die dag zie je voor het eerst je hele klas en je nieuwe mentor. Je leert je klasgenoten en je mentor kennen, er wordt een pasfoto gemaakt en je krijgt een rondleiding door de school.

Persoonlijke afspraak

Er zijn altijd mogelijkheden voor een persoonlijk gesprek. Wanneer je de eerdere kennismakingsmomenten gemist hebt of je bent een zij-instromer dan is het ook mogelijk om een dagdeel mee te draaien in een bestaande klas. Maak daarvoor een afspraak met het secretariaat van de locatie.