Kennismaken Guido Amersfoort

Maak kennis met Guido Amersfoort

Het is een grote stap dat jij straks naar het voortgezet onderwijs gaat, daarom vinden wij het belangrijk jou en je ouders goed te informeren over onze school. Er zijn verschillende momenten gepland waarop je kennis kunt maken met Guido: informatieavonden, Open Dag, Expeditie Guido, kennismakingsmorgen of -middag of maak een persoonlijke afspraak.

En bekijk ook eens onze folders, daarin laten we ook een heleboel zien van onze school. Deze worden elk jaar in november uitgebracht. Bekijk ze hier: Wij zijn Guido Havo Vwo en Wij zijn Guido – VMBO.
Lees meer algemene informatie over onze scholen op de pagina’s www.guido.nl/vmbo en www.guido.nl/havovwo.

De meeste wervingsactiviteiten vinden dit jaar online plaats vanwege de maatregelen in verband met het Coronavirus. Het kan zijn dat je ouders of jijzelf je van te voren aan moet melden voor een activiteit. We informeren je daar dan op deze pagina over.

Online informatieavonden

  • 12 januari 2021 (Locatie HAVO/VWO)
  • 14 januari 2021 (Locatie VMBO).

De informatieavond is het eerste contactmoment in aanloop naar het nieuwe cursusjaar. Ouders worden uitgenodigd om één van deze avonden online bij te wonen. In een aantal workshops laten we graag zien hoe wij identiteit, onderwijs en ondersteuning vorm en inhoud geven. Het programma is op beide avonden hetzelfde, we beginnen om 20.00 uur. Klik hier voor meer informatie over deelname en aanmelden voor deze avond.

Online informatieavond over ondersteuning

  • 20 januari 2021

Naast de reguliere informatieavonden hebben we nog een aparte informatieavond over ons ondersteuningsaanbod. Deze vindt plaats op 20 januari 2021, voor zowel Locatie VMBO als Locatie HAVO/VWO. Deze avond begint op beide locaties om 20.00 uur. Klik hier voor meer informatie over deelname een aanmelden voor deze online avond.

Expeditie Guido in Amersfoort

WIJZIGING (14 januari): Vanwege de verlenging van de lockdown kan deze middag niet op locatie doorgaan. We kijken nu naar andere toffe mogelijkheden. Houd onze website en/of Social Media in de gaten voor updates.

Kom Guido ontdekken tijdens Expeditie Guido! Je kunt kiezen uit de volgende data:

Wat kun je deze middag verwachten? Lachen, gieren en brullen geblazen tijdens de theaterworkshop van Doek Producties. Tijdens het programma komen herkenbare schooltaferelen op de middelbare school voorbij. Denk mee en bepaal hoe de scène op het podium afloopt. Naast het actieve programma zijn er verschillende workshops die je gaat volgen, zodat je alvast een beetje kennis maakt met Guido.  De middagen starten om 13.30 uur.

Online Open Dag

Op 3 februari 2021 is de online Open Dag. De dag waarop we onze digitale deuren openen voor iedereen die nieuwsgierig is naar hoe het er op een middelbare school aan toe gaat. Houd onze website en social media in de gaten, want ook al kunnen we je niet echt ontvangen, we werken aan iets moois om je veel van onze school te laten zien!

Kennismakingsmorgen

Wanneer je aangemeld bent, word je uitgenodigd voor de kennismakingsochtend. Op die dag zie je voor het eerst je hele klas en je nieuwe mentor. Je leert je klasgenoten en je mentor kennen, er wordt een pasfoto gemaakt en je krijgt een rondleiding door de school.

Persoonlijke afspraak

Er zijn altijd mogelijkheden voor een persoonlijk gesprek. Wanneer je de eerdere kennismakingsmomenten gemist hebt of je bent een zij-instromer dan is het ook mogelijk om een dagdeel mee te draaien in een bestaande klas. Maak daarvoor een afspraak met het secretariaat van de locatie.

Aanmeldingsprocedure regio Amersfoort
In de regio Amersfoort maken jaarlijks veel leerlingen de overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. Alle scholen voor voortgezet onderwijs in deze regio werken samen om te zorgen dat iedere leerling een goede plek in de brugklas vindt. Daarom hanteren zij dezelfde aanmeldprocedure. Hoe dat bij Guido in z’n werk gaat lees je hier.