Nieuws

Sponsorloop: 1000 euro voor Open Doors

Dinsdag 24 juni werd er op de locatie Tweede Fase in Amersfoort een sponsorloop voor Open Doors georganiseerd. Alle derde klassen van de locatie Tweede Fase deden mee.

De sponsorloop vond plaats tijdens het 3e t/m het 6e lesuur (10.30 -14.00 uur) op het sportveld achter de school (Paladijnenweg 251). Doel van de sponsorloop was om geld in te zamelen voor Open Doors. Alle 3e klassen waren ingedeeld om tijdens één lesuur mee te lopen in de sponsorloop. De leerlingen zijn zelf op zoek gegaan naar sponsoren. In totaal is er 1000 euro opgehaald voor het goede doel. Voor alle leerlingen was er na afloop van hun deelname aan de sponsorloop een ijsje. Gert en Annette Verweij van IJshoeve Ruitenbeek hadden daarvoor geheel belangeloos een ijscokar ter beschikking gesteld.

De sponsorloop werd georganiseerd door vijf leerlingen uit Havo 4: Daniek van Dam, Denise Jonker, Lotte Korlaar, Matthijs van Dommelen en Christian Prins. Het is voor hen een onderdeel van het vak bewegen, sport en maatschappij (BSM). Het doel van de sponsorloop past bij de identiteit van Guido de Brès. ‘Als bijbelgetrouw christelijke scholengemeenschap is het mooi om iets te doen voor je naaste christenen, juist ook wereldwijd.’

Open Doors werkt wereldwijd in zo’n vijftig landen. De organisatie verspreidt Bijbels en boeken, geeft les uit de Bijbel, leidt kerkleiders op en geeft praktische en financiële hulp aan vervolgde christenen in moeilijkheden. Meer informatie is te vinden op www.opendoors.nl.

Het geld dat opgehaald is met de sponsorloop zal naar projecten gaan die dat het meest nodig hebben. Concreet hebben de leerlingen geld bij elkaar gelopen voor:

  • Een Bijbel voor €6, –
  • Training aan een kerkleider voor €50, –
  • Noodhulp aan één christen voor: €250, –
Deel deze activiteit via: