Nieuws

Wat doet de Leerlingenraad eigenlijk?

Hallo allemaal,

Wij zijn de leerlingenraad van locatie HAVO/VWO en wij vertegenwoordigen de leerlingen op deze locatie . Dit doen we door ongeveer één keer in de twee weken met elkaar te vergaderen, hier hebben we het over dingen waarvan wij vinden dat die moeten veranderen binnen de school. Als we een aantal vergaderingen gehad hebben gaan onze voorzitters vervolgens naar onze locatiedirecteur om onze plannen met hem door te nemen.

Maar wat regelt de leerlingenraad nou eigenlijk binnen de school? Voor veel mensen is het niet bekend wat wij allemaal doen, dit komt omdat we veel achter de schermen doen. Zo hebben we dit jaar al een aantal grote projecten afgesloten: we hebben ervoor gezorgd dat de benedenverdieping van de bovenbouw ingericht is met nieuwe meubels en dat de KWT-uren op een hele nieuwe manier zijn ingevuld, ook hebben we een spelletjeskast in zowel de bovenbouw als de onderbouw neergezet zodat de leerlingen zich niet hoeven te vervelen in een tussenuur.

Natuurlijk zitten we op dit moment ook niet stil, er zijn genoeg dingen waar we nu onze tijd en aandacht in steken. We zijn bezig met het verbeteren van de onderwijskwaliteit, wij vinden dat de docenten op deze school ook moeten worden beoordeeld door de leerlingen aan wie ze lesgeven omdat deze leerlingen het beste kunnen bepalen waar de uitdagingen voor een bepaalde docent liggen.

Wij vinden dat de docenten op deze school ook moeten worden beoordeeld door de leerlingen aan wie ze lesgeven, omdat deze leerlingen het beste kunnen bepalen waar de uitdagingen voor een docent liggen.

Daarnaast hebben we op dit moment mailcontact met de provincie Utrecht om een subsidie te krijgen zodat we het schoolplein kunnen opknappen. Met deze subsidie willen we ons schoolplein flink onder handen nemen, wat ook zeker nodig is.

Mocht je nog ideeën hebben over wat er zeker niet mag missen op ons nieuwe schoolplein laat dat ons dan zeker even weten, we vinden het super als er met ons wordt meegedacht! Er hangt een ideeënbus in de kantine en je kunt mailen naar leerlingenraad@guido.nl

De leerlingenraad van Guido HAVO/VWO

Deel deze activiteit via: