Bewust in de wereld

In Nederland hebben we met elkaar afgesproken dat ons onderwijs zoveel mogelijk leert over de mensen in ons land en in de wereld. We praten en leren over allerlei godsdiensten, culturen, literatuur en ook opvattingen over seksualiteit en andere onderwerpen waar verschillend over gedacht kan worden. Wij benaderen deze thema’s vanuit onze christelijke identiteit.

Een eigen mening vormen

Wij leren jou een eigen mening te vormen in alles wat er op je afkomt. Deze thema’s behandelen we tijdens projecten, dagopeningen, vieringen of gewoon in de les. Het komt voor dat er iets dichtbij of verder weg in de wereld gebeurt, waar we met elkaar van gedachten over wisselen.

Burgerschapsprojecten

Burgerschapsprojecten op school helpen je om meer te leren over de wereld om je heen en hoe je daar een verschil in kunt maken. Je leert niet alleen over belangrijke onderwerpen zoals democratie, respect voor anderen en het milieu, maar ook hoe je samenwerkt en je eigen mening op een goede manier laat horen. Je ontdekt hoe je zelf kunt bijdragen aan dingen die jij belangrijk vindt, zowel op school als in de samenleving. Het maakt leren niet alleen leuker, maar ook nuttig voor later!

In gesprek en gastsprekers

Burgerschapsweek

In klas 1 bespreken we aan de hand van actuele thema’s (duurzaamheid, vluchtelingen) over de problemen in de wereld en rentmeesterschap. Ook besturen we een fictief land en voeren we opdrachten uit die gaan over maatschappelijke thema’s.

 

Kom zelf in actie

Maak Meer Marathon

Alle eerste klassen zamelen met zelfbedachte acties geld in voor je naasten. Het project wordt afgesloten met een feestdag op school.

 

Uitdagingen die je in het echte leven tegenkomt

The Real Game

In klas 2 doe je simulatiespel over het echte leven: The Real Game. Met aandacht voor keuzes maken met betrekking tot tijd en geld.

 

Helpen kiezen voor een gezonde levensstijl

No Apologies

In klas 2 doe je het project No Apologies. Een project over risicogedrag, de invloed van de media en groepsdruk.

Maatschappelijke diensttijd

Onder schooltijd aan de slag op een werkplek naar keuze met als doel anderen te helpen en jezelf te ontwikkelen. Dat is Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Eens per week ga je de school uit en ga je zelf in de praktijk ervaren hoe het is om bijvoorbeeld te werken met kinderen, ouderen en/of dieren, in de buurt van school of je woonplaats. Door je in te zetten voor anderen en je omgeving leer je jezelf beter kennen. Dat is fijn, want dat kan helpen bij het maken van een studiekeuze en nadenken over het werk dat je later wilt doen. 

Meer weten?

Wil je graag naar Guido? Laat het ons weten via onze website. Vragen kun je altijd mailen, bellen kan natuurlijk ook. We helpen je graag verder!

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan