Home Locaties Amersfoort Havo Vwo Talentvol onderwijs

Talentvol onderwijs

Het onderwijsconcept op de Locatie Havo Vwo noemen we Talentvol Onderwijs. Wat is jouw talent? Weet je dat al of gaan we dat samen ontdekken? Wat het verder precies inhoudt, lees je op deze pagina.

Het Leeratelier

Het Leeratelier is onze uitdagende leeromgeving voor jou. Het is een kleurrijke omgeving met verschillende zones, waarin ook de mediatheek een plek heeft. Een ruimte waarin jij bepaalt hoe je wilt werken. Je kiest zelf welke werkplek het beste bij je past om een opdracht te maken, samen of alleen. Het Leeratelier is een leeromgeving die je inspireert en motiveert om met je opdrachten aan de slag te gaan! 

 

Motiverende omgeving
In het leeratelier bieden we LAT-uren (Leeratelier-uren) aan. Misschien heb je meer tijd nodig voor wiskunde en moet je klasgenoot meer aandacht aan Engels besteden. In de LAT-uren kies je met welk vak je aan de slag wilt en op welke manier, in het Leeratelier. Docenten helpen je hierbij. 

Bekijk in het filmpje hieronder hoe dat eraan toe gaat.

Talenttijd

Wij helpen je graag ontdekken wat jouw leerstijl en leerbehoefte is. Wil jij ontdekken of fotografie iets voor jou is? Russisch? Illustreren? Je ontdekt het met de talentmodules die we in talenttijd aanbieden.

En… er is meer!

Niet alleen in de Talentmodules en de LAT-uren gaan we aan de slag met jouw talent. Zo is er bijvoorbeeld Junior MasterClass (JMC) voor leerlingen uit groep 8 die extra uitdaging kunnen gebruiken. De JMC vindt plaats van januari t/m mei en aanmelden gaat op uitnodiging, via een mail die in september naar de basisscholen wordt gestuurd.
Daarnaast is Guido deelnemer van U-talent, een samenwerkingsverband van de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht. U-talent biedt jaarlijks een interessant programma aan met uitdagende activiteiten, waar deelnemende scholen leerlingen voor aan mogen melden. Te denken valt aan masterclasses en themagerichte projectdagen op de campus.

Voor leerlingen in de bovenbouw is er Businessclass en Cambridge Engels. Je krijgt Engels op uitdagend niveau met als doel het behalen van het internationaal hoog aangeschreven Cambridge Advanced Examen. En net als op de andere locaties is er Maatschappelijke Diensttijd (MDT), dan ga je onder schooltijd eropuit om jezelf in te zetten voor een ander. 

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan