Home Locaties Amersfoort VMBO Ons onderwijs op VMBO

Ons onderwijs op VMBO

Een VMBO-school waar jij met plezier naar toe gaat!
We zien jou staan, kijken naar wat jij nodig hebt om jezelf goed te kunnen ontwikkelen.

Onze werkwijze op school

In de klas bieden wij jou al veel hulp, we helpen je bij het ontdekken van je rooster, het vinden van je huiswerk in Magister, een planning maken voor het leren van toetsen en we leren je hoe je zelfstandig kunt werken. Heb jij daar wat extra hulp bij nodig, dan zijn er mensen bij ons op school die je daarbij kunnen helpen.

Je mentor
Elke klas heeft een eigen mentor, die jou twee jaar volgt en met je optrekt. De mentor is jouw aanspreekpunt in school. Je zou de mentor goed kunnen vergelijken met je meester of juf op de basisschool. Tijdens de mentorlessen krijg je onder andere lessen over hoe je met elkaar omgaat, wat je rol is in de groep en hoe je omgaat met sociale media.

Pijlers een brug naar succes!

Zes uur in de week krijg je Pijlerlessen. In deze lessen doe je verschillende soorten onderzoeken, waarbij de 21ste eeuwse vaardigheden centraal staan. Dit zijn vaardigheden die belangrijk zijn om in onze maatschappij te kunnen functioneren. Elke 3 weken krijg je een nieuw thema en met dit thema ga je aan de slag om te groeien in deze vaardigheden. Tijdens de Pijlerlessen werk je met een digitaal portfolio, waarin jij alles bijhoudt wat je leert en maakt. Samen met je docent reflecteer jij op je eigen werk en de doelen die bij deze Pijler horen.

Maatschappelijke Diensttijd

Onder schooltijd aan de slag op een werkplek naar keuze met als doel anderen te helpen en jezelf te ontwikkelen. Dat is wat je kunt doen bij Maatschappelijke Diensttijd (MDT).

Overgaan en examen doen

Leerjaar 1 en 2 vmbo is een tweejarig traject met aan het eind van de tweede klas een advies over de te volgen leerweg in het derde leerjaar. Het eindexamen is het afsluitende examen van je opleiding. Als je je examen haalt, behaal je je diploma en dan kun je naar het beroepsonderwijs. Meer informatie over overgangsnormen en examen doen, vind je op de pagina praktische info.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan