Home Locaties Amersfoort VMBO Ons onderwijs op VMBO Dienstverlening & Producten

Dienstverlening & Producten

Maak kennis met verschillende richtingen!

Het vmbo kent binnen de opleiding 10 verschillende profielen. Iedere vmbo-school biedt één of meerdere van die profielen aan. Eén daarvan is Dienstverlening & Producten (D&P). Op Guido bieden we dit profiel ook aan. 

Doe mee met D&P!

Het vmbo kent binnen de opleiding 10 verschillende profielen. Iedere vmbo-school biedt één of meerdere van die profielen aan. Eén daarvan is Dienstverlening & Producten (D&P). Op Guido bieden we dit profiel ook aan. 

Wat leer je in dit profiel? 

Bij D&P leer je bijvoorbeeld hoe je een evenement moet organiseren. Daarbij krijg je onder andere les in de keuken, daar leer je verschillende recepten bereiden. Je maakt een planning en draaiboek voor activiteiten. Je leert of wat ervoor nodig is om een product of een dienst te verkopen. Je gaat zelf producten maken. Daarbij werk je onder andere met hout en metaal. Je ontwerpt ook producten door ze zelf te tekenen op je laptop, om ze vervolgens uit te printen met de 3D printer, of te graveren en uit te snijden met de lasersnijder. Je leert een eigen website maken en filmpjes en andere promotiematerialen maken. 

Het profiel D&P bestaat uit drie delen:

Guido VMBO

Verplichte vakken

Nederlands, Engels, godsdienst, maatschappijleer, economie, wiskunde, rekenen, biologie, ckv en sport. 

Verplichte praktische vakken

Bijvoorbeeld het organiseren van een activiteit (zorg en welzijn), presenteren, promoten en verkopen (economie), product maken en verbeteren(techniek) en multimediale producten (media). Het vak loopbaanondersteuning (lob) komt terug in al deze vakken. 

Zelf gekozen praktische vakken

Je kiest uit 11 keuzevakken 2 keuzevakken per jaar, dus 4 totaal: robotica, houtverbindingen, interieurontwerp, installeren en monteren, fotografie, ondersteunen bij sport, mode en design, keuken, bakkerij, welzijn kind en jongere, schoonheidsbehandeling.

D&P plus

In de bovenbouw verbinden we theorievakken zoveel mogelijk met de praktijklessen van D&P. Zo heb je iedere week ook nog 3 uur D&P plus. Elke periode is een theorievak gekoppeld aan een onderdeel van D&P. Zo leer je theorievakken praktisch te gebruiken. Zo kan het zijn dat je een periode werkt aan biologie en techniek, of Nederlands en de keuken. In deze uren werken we met projecten die ook van waarde kunnen zijn voor de maatschappij en mensen om ons heen. 

Stage

Je leert ook reflecteren op jezelf. Je loopt vier keer 1 week stage en twee keer zelfs 2 weken!

Je ontdekt zo in de praktijk waar je goed in bent en waar je plezier aan beleeft. Je praat daarover door met je mentor en bouwt een loopbaandossier op door opdrachten te doen. Je gaat naar oriëntatiedagen op het mbo, zo krijg je nog meer inzicht in wat een eventuele vervolgopleiding inhoudt.

Je krijgt in dit profiel dus alle tijd en ruimte om te ontdekken wat echt bij je past. Waar je interesse liggen en wat jouw talenten zijn.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan