Home Locaties Locatie Arnhem Aandacht voor iedereen

Aandacht voor iedereen

Guido is een gewone én ook een bijzondere school. Je krijgt er, net als op elke andere school, vakken als Duits, geschiedenis en wiskunde. Maar er is meer in het leven. Guido is een christelijke school. Christen zijn is niet alleen voor het hoofd, maar ook voor het hart. En dat zie je terug in de dagelijkse gang van zaken.

Jij bent welkom

Guido is een christelijke school in Arnhem. Dit zie je terug in onze normen en waarden en in hoe we met elkaar omgaan. Niet alleen christelijke leerlingen zijn welkom, maar ook als niet- of andersgelovige ben je van harte welkom. Wij gaan voor jou om wie je bent, niet om wat je al kunt. We gaan respectvol en positief met jou om. Daar kun je op rekenen!

Hoe merk je nu op school dat wij een christelijke school zijn? We beginnen elke dag met Bijbellezen. We denken samen na wat we van de Bijbel en Jezus kunnen leren. Ook bidden we met elkaar en vragen we God om ons te helpen. Godsdienst is een belangrijk vak bij ons op school. Daar leer je meer over bijvoorbeeld de Bijbel, over andere godsdiensten, over christelijke waarden en waar je zelf voor staat. Ook zijn er tijdens het schooljaar verschillende projecten waarin we je werkt aan thema’s die met geloof en onze waarden te maken hebben: bijvoorbeeld over mensenhandel of seksualiteit. Natuurlijk besteden we ook aandacht aan de christelijke feesten zoals Kerst en Pasen. Dat vieren we met elkaar!

Identiteit

Vanuit onze christelijke waarden vinden we het belangrijk om als school mee te werken aan projecten in de wijk. Zo kan je tijdens schooltijd je Maatschappelijke Diensttijd invullen. Gaaf om je handen uit de mouwen te steken voor een ander!

Passend onderwijs

Wij geloven dat iedereen door God uniek en verschillend gemaakt is. Iedereen mag er zijn. We willen iedereen positief en met respect benaderen. Als Guido willen we zo goed mogelijk passend onderwijs bieden, in het bijzonder voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. We hebben jou in het oog, daar kan je op rekenen.

Lees meer over ondersteuning op Guido Arnhem.

Kennismakingsgesprekken

Als jij de eerste in je gezin bent die aangemeld wordt voor Guido, plannen we een kennismakingsgesprek. We willen in zo’n gesprek jou en je ouders beter leren kennen en bekijken of onze school inderdaad voor jou de goede keus is. Wat verwachten jullie van de school en wat verwacht de school van je ouders en jou?

Meer weten?

Heb jij een vraag over identiteit of willen je ouders een zaak aankaarten of bespreekbaar maken, neemt dan gerust contact met ons op.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan