Nieuws

Beëindiging dienstverband medewerker

9 januari 2020 – Het bestuur van GSG Guido heeft een medewerker van de Locatie VMBO, Arnhemseweg in Amersfoort ontslagen vanwege ontoelaatbaar grensoverschrijdend gedrag. Eerder deze week berichtte de school al dat er een melding is gedaan. Uit onderzoek blijkt dat de klacht gegrond is.

Bij de school kwam in december de melding binnen. De schoolleiding heeft het incident meteen gemeld bij de vertrouwensinspecteur van de Onderwijsinspectie en bij de politie. Medewerkers, leerlingen en ouders zijn meteen na de vakantie geïnformeerd.

Vanwege de privacy van de betrokken personen worden er geen extra mededelingen gedaan. “We zijn ernstig teleurgesteld dat dit heeft kunnen gebeuren, want we willen een veilige school voor onze leerlingen zijn” aldus bestuursvoorzitter Kees Koelewijn.


 

7 januari 2020 – Het bestuur van GSG Guido heeft een medewerker van Locatie VMBO, Arnhemseweg in Amersfoort op non-actief gezet vanwege een serieus vermoeden van ontoelaatbaar grensoverschrijdend gedrag tegenover een oud-leerling.

Bij de school kwam in december een melding van een oud-leerling van de school via een vertrouwenspersoon. De schoolleiding heeft het incident meteen gemeld bij de vertrouwensinspecteur van de Onderwijsinspectie en bij de politie. Medewerkers, leerlingen en ouders zijn meteen na de vakantie geïnformeerd.

Kees Koelewijn, bestuursvoorzitter van GSG Guido: “Wij betreuren het heel erg dat dit is gebeurd op onze school. De Onderwijsinspectie en de politie stellen een onafhankelijk onderzoek in. Ik hoop dat er snel duidelijkheid zal zijn.”

 

Deel deze activiteit via: