Terug Home Nieuws Arnhem Brede vorming op Guido

Brede vorming op Guido

02 dec 2022 Arnhem

Op woensdag 23 november vond het VO-congres plaats, dé jaarlijkse ontmoetingsplek voor schoolleiders en bestuurders in het voortgezet onderwijs.

“Wanneer je de plannen van al jullie scholen erbij pakt, komen drie ambities in verschillende bewoordingen steeds weer terug: brede vorming, onderwijs op maat en gelijke kansen”, aldus Hagoort en de Bonth in hun speech. “Samengevat zijn dit de kernbeloften die wij als scholen aan leerlingen doen. Dit is waar we als sector samen voor staan en samen voor willen gaan. Met elkaar hebben we de ambitie om deze beloften aan de leerling nog beter waar te maken.”

In dat licht heeft de VO-Raad (copyright) opnames gemaakt op onze school in Arnhem. In de video komt het thema Brede Vorming terug, hoe richten we dat in op Guido, met daarin een oproep om in de hele schoolloopbaan van leerlingen (dus ook in de bovenbouw, richting het examen) aandacht te hebben voor zowel kwalificatie (toetsen en cijfers), socialisatie (burgerschap en maatschappelijke diensttijd) en persoonsvorming (talentontwikkeling en mentoraat).

Guido over brede vorming

Bekijk de video over Brede Vorming op Guido dat gemaakt is voor het VO-congres in november ’22.

Bekijk de video

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan