Terug Home Nieuws Blog Geen cheeseburger, maar wél een diploma!

Geen cheeseburger, maar wél een diploma!

17 jul 2021 Blog

Ook dit jaar was de parkeerplaats van de Paladijnenweg hét decor van de afsluiting van hun tijd op Guido: de geslaagde leerlingen gingen één voor één door de Guido Drive-Through om het diploma op te halen. Op maandag kwamen de havoleerlingen in versierde auto’s, op de fiets, in oldtimers, campers en zelfs in een enórme tractor om hun handtekening te zetten op het officiële document dat het einde betekent van hun middelbare schooltijd. Op dinsdag werd het nog eens dunnetjes overgedaan door de vwo’ers: drie rijen dik stonden er prachtig versierde auto’s en zagen we feestelijk uitgedoste leerlingen en trotse familieleden.

De rode loper werd betreden en met een lach en een traan werd er op beide dagen geluisterd naar de persoonlijke speeches van mentoren; een glaasje drinken en Spakenburgs hart in de hand. De band Music Air begeleidde de leerlingen richting de ondertekening van het diploma en de familiefoto’s voor de graffitiwall. Af en toe werd er zelfs een dansje gewaagd!

Om de examenleerlingen ook de gelegenheid te geven samen het einde van de Guido-tijd te vieren, is er op de avonden een afsluitend feest georganiseerd op het plein. Hier ontmoetten de leerlingen elkaar en waren ook veel docenten aanwezig. Zo was er tijd en ruimte om samen af te sluiten en de leerlingen uit te zwaaien.

We kijken terug op twee intensieve en fijne dagen: er was persoonlijke aandacht voor elke leerling, ruimte om samen met het gezin op de foto te kunnen en veel vrienden en familie die op gepaste afstand kwamen kijken tijdens de Guido Drive-Through. En op de avond konden de leerlingen herinneringen ophalen, foto’s maken en nieuwe plannen smeden. Een feest dus, dankzij het enthousiasme van ouders, leerlingen en collega’s!

 

Overige nieuwsberichten

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan