Terug Home Nieuws Havo Vwo Guido-docent wint Media & Onderwijs Prijs

Guido-docent wint Media & Onderwijs Prijs

07 okt 2022 Havo Vwo In de media

‘Als mijn leerlingen niet naar Parijs kunnen, dan halen we Parijs wel naar hier.’, dacht docent Frans Josien Jonker in de tijd dat leerlingen tijdens de COVID19-pandemie niet op excursie konden. En zo ontstond er een interactieve lessenserie in de vorm van een escaperoom, waarin leerlingen op een speelse manier kennis maken met Parijs en zijn bewoners. Tot haar grote verrassing is haar interactieve lessenserie bekroond met de Media & Onderwijs Prijs.

Dat ze met haar ‘Jeu d’évasion Paris’ deelnam aan een wedstrijd was bij Josien niet bekend. “Ik was blij verrast, ik was niet op de hoogte van het feit dat ik meedeed aan een wedstrijd” aldus Jonker in haar reactie op het nieuws. “Ik zit in een docentennetwerk van docenten Frans, en met drie andere collega’s Frans wisselden we lesstof uit. Ik maakte daarvan een digitale lessenserie die we deelden met anderen uit ons netwerk. Eén van de drie uit die groep heeft mij hiervoor opgegeven. Echt leuk en een hele eer.”

Josien maakte een instapklare les die naadloos in een programma kan passen, met rijk gebruik van diverse media. Daardoor ontstond er een uitnodigende, uitdagende en betekenisvolle serie van 4 lessen. Een unieke en mooie manier om kennis op te doen over Parijs en de Parijse cultuur, waarbij ook de Franse woordenschat behoorlijk uitgedaagd wordt. Een zeer geschikte lessenserie voor bovenbouwleerlingen Frans.

Op 5 oktober 2022 organiseerden beeldengeluidopschool.nl en LessonUp voor de tweede keer de Media en Onderwijs Prijs, de prijs voor digitale didactiek voor onderwijzend Nederland. Er zijn 5 winnaars geselecteerd. De winnaars worden uitgenodigd voor een inspiratiediner bij Beeld & Geluid en mogen met een hele klas naar het vernieuwde museum Beeld & Geluid.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan