Terug Home Nieuws In de media Guido in de media

Guido in de media

04 mei 2021 In de media

Guido in de media – Soester Courant: Leanne Roose: alles voor het goede doel

Ramen lappen, lege flessen inzamelen voor statiegeld, auto’s wassen, maar óók dakpannen sjouwen. Die laatste klus leverde Leanne Roose uit Soest en haar drie klasgenoten elk 25 euro op.

Dat geld gaat allemaal in de pot voor een project in Oeganda waarvoor hun school, GSG Guido in Amersfoort, zich momenteel inzet. ,,Dat geld inzamelen doen we voor kinderen en ouderen. Er worden scholen en kerken van gebouwd en de mensen daar gaan het christelijk geloof verspreiden. Twee van de drie mensen in Oeganda kennen Christus nog niet als hun Verlosser”, zegt Leanne over de actie waar ze veel tijd en energie in steekt.

LAT
Na ruim een week stond de teller al op meer dan zeshonderd euro, maar Leanne en haar Bunschoter vriendinnen Noëlle, Emma en Emily leggen de lat veel hoger. Ze hebben nog ruim vijf weken om het bedrag op te stuwen. ,,Elke dag proberen we iets te doen. Gisteren hadden we 60 euro, maar dat kwam vooral door donaties.”

Leanne en haar vriendinnen bruisen van de ideeën en gaan verder dan klusjes klaren of in een kring van familie en bekenden met de ‘bedelstaf’ rondlopen. Het viertal wil op zaterdag 15 mei een speeldag voor kinderen houden aan de Meidoornweg, waar de twaalfjarige Leanne woont. ,,Met een springkussen en leuke activiteiten, zoals touwtje springen en touwtrekken. De kinderen kunnen een stempelkaart kopen en aan alles meedoen.”


“Kinderen kunnen een stempelkaart kopen en aan alle spelletjes meedoen”


SPELDAG
Leanne, Emma, Emily en Noëlle zorgen voor drinken en verkopen er misschien wat lekkers bij, zodat de opbrengst voor de Oeganda-actie hoger oploopt. De brugklassers breken zich ook het hoofd over hoe de speldag binnen de coronamaatregelen haalbaar is. ,,Ouders die dichtbij wonen, kunnen na het brengen van hun kind meteen weer naar huis”, denkt Leanne hardop.

Om goed voorbereid te zijn op de aanloop, moeten kinderen zich opgeven. Dat kan via 120162@guido.nl, het schooladres van Leanne. De kinderen geven in de e-mail hun naam op en laten weten met hoeveel kinderen ze komen.

SPONSORLOOP
Een sponsorloop staat ook nog op de lijst met ideeën die de vier scholieren hebben opgesteld. Want behalve dat ze hart hebben voor het goede doel waarvoor ze zich inzetten, zijn Leanne en co. ook ambitieus in dit project. ,,Vorig jaar hebben de kinderen van onze school zoveel geld ingezameld, dat ze een hele school konden bouwen en ook konden inrichten. Zo ver zouden wij het liefst ook willen komen, misschien nog wel verder.”

De actie ondersteunen kan onder meer door lege flessen te geven, een klus te laten doen of te doneren, contant dan wel online:
https://www.mijnmission.nl/actie/guido-leanne-roose

https://www.soestercourant.nl/lokaal/mensen/680955/leanne-roose-alles-voor-het-goede-doel

Foto: Soester Courant – Leanne Roose, tweede van links, en haar vriendinnen klaren veel klussen voor het goede doel in Oeganda. (Jaap van den Broek)

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan