Terug Home Nieuws Arnhem Op expeditie naar de ruimte met Sander Koenen          

Op expeditie naar de ruimte met Sander Koenen          

25 nov 2022 Arnhem

Afgelopen week kwamen er ruim honderd groep 7- en 8 leerlingen bij GSG Guido in Arnhem om een kijkje te nemen hoe het er op de middelbare school aan toe gaat. Ze konden zich aanmelden voor Expeditie Guido voor een introductiemiddag. Tijdens Expeditie Guido nam schrijver en journalist Sander Koenen de aanwezigen mee op expeditie.

Sander Koenen schrijft verhalen voor tijdschriften als National Geographic, Quest, KIJK, Kidsweek en National Geographic Junior, dus hij wist de doelgroep te boeien met zijn verhalen. Aan de hand van videofragmenten, foto’s en scheikundige en natuurkundige proefjes nam hij de leerlingen mee op een reis naar de ruimte. Als je zo snel reist als in de ruimte kun je, en je woont tien kilometer van school, kun je in 2 seconden op school zijn, of wist je dat je met flitskatoen de zon kunt nabootsen?

 

Naast de reis naar de ruimte konden leerlingen ook een keuzeworkshops volgen. Bijvoorbeeld Black Out Poetry (beeldende vorming en Engels) waarbij leerlingen ontdekken hoe je met bladzijden uit oude boeken mooie en spannende teksten kan maken. Het eindresultaat was een uniek product en een visueel spektakel! Bij de andere workshop maakten leerlingen een weegschaal. Aan het eind van onze techniek expeditie weet je dat je soms niet eens je huis uit hoeft om door woestijnen en oerwouden te reizen voor een geweldige ontdekking. Wat je in ieder geval zult ontdekken is dat een wasknijper niet mag ontbreken in huis of op welke expeditie dan ook.

Na afloop van het evenement kregen de leerlingen een deelnamecertificaat.

Benieuwd naar alle evenementen? Check www.guido.nl/agenda!

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan