Terug Home Nieuws In de media Personeelsdag GSG Guido

Personeelsdag GSG Guido

ARNHEM – Goede Vrijdag. Voor christenen de dag waarop ze stilstaan bij het paasverhaal. Het is ook een officiële feestdag, de meeste scholen zijn dicht. Zo niet GSG Guido. De leerlingen waren vrij, maar personeel kwam bij elkaar voor de jaarlijkse Ontmoetingsdag. Per fiets bezochten zij verschillende werkplekken van leerlingen in de stad Arnhem.

GSG Guido heeft scholen in Arnhem en Amersfoort. Dit jaar was Guido Arnhem gastheer voor 150 collega’s op deze ontmoetingsdag. Guido Arnhem is een Christelijke school in de stad, een school die een maatschappelijke rol inneemt in de wijk Geitenkamp. Door de start van het gemeenteproject ‘aanpak Arnhem-Oost’ is deze rol van steeds grotere betekenis.

De dag startte in de Nieuwe Kerk aan de Rosendaalseweg met een lezing van Kees Boele, schrijver van het boek Van Zuil naar Zout. Een actueel thema waar hij op prikkelende wijze vraagtukken rondom christelijk onderwijs in een seculiere cultuur belicht. Ook was er ruimte voor onderlinge ontmoeting en workshops, waaronder een stadsrondleiding door de Geitenkamp.

Guido is al een aantal jaren actief met Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Tijdens MDT gaan de leerlingen onder schooltijd eens per week de school uit en ervaren in de praktijk hoe het is om bijvoorbeeld te werken met kinderen, ouderen of dieren. Dit vanuit de gedachte dat door je in te zetten voor anderen en je omgeving je jezelf beter leert kennen.

Tijdens het middagprogramma bezochten alle medewerkers van Guido per huurfiets verschillende MDT-werkplekken in Arnhem om te zien waar en hoe de leerlingen zich inzetten voor een ander, o.a. de Voedselbank, Reshare Store, de Stadsboerderij en Insula Dei werden bezocht.

 

Uit: https://www.arnhemsekoerier.nl/nieuws/algemeen/145004/personeelsdag-gsg-guido

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan