Terug Home Nieuws Nieuwbouw VMBO Vernieuwde Guido VMBO krijgt multifunctioneel sportveld

Vernieuwde Guido VMBO krijgt multifunctioneel sportveld

25 apr 2024 Nieuwbouw VMBO

Leerlingen van Locatie VMBO van GSG Guido krijgen naast een spiksplinternieuw schoolgebouw ook een multifunctioneel sportveld.

Locatiedirecteur Marc- Jan Trouwborst: ‘We zijn heel blij dat we deze voorziening kunnen realiseren, op deze manier kunnen leerlingen in pauzes en tijdens de sportlessen meer bewegen.’ Afas Software en Team Tantum sponsoren een deel van de kosten van het sportveld.
Dit wordt een zogenaamd Variofield inclusief een gedeelte dat ingericht is voor bootcamp of calisthenics. Calisthenics is een sport waarbij je vooral traint met je eigen lichaamsgewicht. Afas Software voelt zich betrokken bij de school en is blij een bijdrage te kunnen leveren. Team Tantum geeft freerun lessen aan basisschoolleerlingen en middelbare scholieren, het bedrijf draagt graag een steentje bij en is blij dat ze straks gebruik kunnen maken van het sportveld voor de wekelijkse freerun lessen.  

Ook sportdocent Stefan de Jonge is enthousiast: ‘Dit fantastische sportveld zal ervoor zorgen dat de leerlingen hun telefoons vergeten, in beweging komen, met elkaar plezier maken, en door inspanning ook echt ontspannen in de pauze, zodat ze weer vol frisse energie de les in kunnen! 

De planning van de nieuwbouw verloopt voorspoedig, de verwachting is dat het nieuwe schoolgebouw en de sportvelden in juli 2024 in gebruik genomen worden. 

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan