Terug Home Nieuws Guidobreed Wel last van pandemie en toch slagen zonder versoepelingen

Wel last van pandemie en toch slagen zonder versoepelingen

16 jun 2023 Guidobreed

Afgelopen woensdag kreeg de eerste groep examenleerlingen die wél last had van de beperkingen tijdens de COVID-pandemie, maar niet op versoepelingen van de overheid konden rekenen, hun examenuitslag te horen. Leerlingen van GSG Guido hebben hun veerkracht getoond; de uitslagen zijn zondermeer positief te noemen.

“Ontzettend trots zijn we op onze leerlingen. Ze hebben een groot gedeelte van hun middelbareschooltijd last gehad van de maatregelen rondom de COVID-19 pandemie.” Aldus bestuurder Kees Koelewijn. “Niet alleen misten ze lessen door lockdowns, ook hebben ze op sociaal vlak veel gemist. Een onmisbaar onderdeel in de vorming van kinderen naar jongvolwassenen.”

Nieuwbouw

De leerlingen van locatie VMBO verhuisden vorig zomer naar een tijdelijke huisvesting vanwege de bouw van een nieuw schoolgebouw. Maar ook dat leek geen invloed te hebben op de prestaties. Maar liefst 100% van de leerlingen vmbo bl zijn geslaagd voor hun middelbareschooldiploma. Van de opleiding vmbo kl en tl slaagde 96 en 98 procent.

Van de locatie Havo Vwo slaagden ruim 80% van de leerlingen (havo 84%, vwo 88%), waarbij een aantal leerlingen nog kansen heeft in het tweede tijdvak. Vier havoleerlingen van de Guidolocatie in Arnhem hebben geen of nóg geen goed nieuws gekregen, alle leerlingen van de afdeling vmbo tl zijn geslaagd voor hun diploma. “Sommige leerlingen moesten van ver komen, en dan toch slagen zonder versoepelingen is een hele knappe prestatie. We zijn ook trots op onze docenten die ze hierin begeleid hebben.”

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan