Nieuws

Examenportret: Noémi Erkelens

NE-Guido

Noémi Erkelens (24), locatie Arnhem, docent Duits

Wat is jouw taak tijdens de examens?

Ik ben de examensecretaris van GSG Guido locatie Arnhem. Ik regel en organiseer alles rondom de eindexamens. Samen met de directeur ben ik ervoor verantwoordelijk dat het gehele proces goed en volgens de regels verloopt. Dit begint al bij het opstellen van het PTA (programma Toets en Afsluiting, red.), en eindigt met het bellen van geslaagde examenkandidaten en het ondertekenen van de diploma’s.

Wat vind je hier leuk aan?

Ik vind het prettig om achter de schermen een bijdrage te kunnen leveren aan de examenperiode van de leerlingen. Ervoor te zorgen dat alles soepel en goed verloopt. En natuurlijk is het ook leuk om als allereerste op de hoogte te zijn van de uitslag.

Wat maakt de sfeer bijzonder tijdens de examenperiode?

De sfeer voor een zitting is vaak wat gespannen en nerveus, maar als de leerlingen de zaal weer uitlopen heerst er gelukkig vaak een gevoel van opluchting. Leerlingen omschrijven het vaak als het gevoel dat je hebt vlak voor een spreekbeurt of presentatie. Vooraf ben je heel nerveus, maar als je eenmaal bezig bent verdwijnt dat gevoel direct.

Wat maakt jouw werkdagen tijdens de examenperiode anders dan andere werkdagen?

Mijn dagen duren wat langer. Sommige havo-examens kunnen tot 17.00 uur duren als kandidaten recht hebben op extra tijd. Maar verder doe ik niets bijzonders om de dag door te komen. En tussen mijn eigen lessen door ren ik af en toe van de kluis naar de examenzaal en weer terug. Dus ik krijg sowieso voldoende beweging!

Wat gebeurt er als jij te laat zou komen op de dag van de examenuitslag?

Dan zou de locatie Arnhem geen uitslag hebben.

Deel deze activiteit via: