Nieuws

Examenportret: Erik-Jan Hakvoort

Erik-Jan Hakvoort (26), docent geschiedenis en mentor op de locatie Guido Arnhem.

Wat is jouw taak tijdens de examens?

Dat is iets waardoor ik ook best op kijk tegen de examens 😉 Niet omdat ik ze moet leren of maken, maar omdat ik samen met andere docenten vaak bij de examens surveilleer! Dat betekent dus soms wel drie en een half uur opletten. Een ander taakje is natuurlijk dat ik het examen geschiedenis nakijk.

Wat vind je hier leuk aan?

Het examen is voor leerlingen de afsluiting van hun hele schoolcarrière. Een spannend maar natuurlijk ook officieel moment. Het is mooi om daar een bijdrage aan te kunnen leveren!

Doe je iets extra’s voor de leerlingen zodat ze goed kunnen presteren?

Tijdens de examens probeer ik ervoor te zorgen dat leerlingen in alle rust kunnen werken, zonder dat ze gestoord worden.

Wat maakt de sfeer bijzonder tijdens de examenperiode?

Het is elk jaar weer bijzonder dat een groep leerlingen na jaren leren en werken begint aan het laatste stukje middelbare school. De mix van blijheid, ontroering, achterlaten en iets nieuws beginnen geeft een bijzondere sfeer!

Wat maken jou werkdagen tijdens de examenperiode anders dan andere werkdagen?

Ik zat inderdaad laatst nog wel te denken: “niet vergeten om even langs de supermarkt te gaan en een flinke berg lekkers mee te nemen voor tijdens het surveilleren! Anders word ik jaloers op de leerlingen.”

Wat gebeurt er als jij te laat zou komen op de dag van de examenuitslag?

Daar zal niemand een probleem mee hebben natuurlijk! Iets later worden gebeld over de uitslag is toch helemaal niet erg? 😉 Maar even serieus. Ik kom nooit te laat.

 

Deel deze activiteit via: