Nieuws

Examenportret: Martijn Tel

Martijn Tel (18), locatie HAVO VWO, doet VWO-examen in 8 vakken, profiel Economie & Maatschappij. Twijfelt wat hij na z’n examens gaat doen, of Communicatiewetenschappen in Nijmegen of een jaar vrijwilligerswerk.

Wat doe je om goed te kunnen ontspannen tijdens de examenperiode?

Ik plan niet echt ontspanningsmomenten in, aangezien ik waarschijnlijk al genoeg zal worden afgeleid door social media. Wel volleybal ik een paar keer in de week, dat is ook wel ontspanning.

Hoe gaan ze thuis om met je examens?

Ik krijg af en toe wat lekkers mee naar school, maar mijn ouders laten me het vooral lekker zelf uitzoeken.

Wat gaat er mee de examenzaal in?

Sowieso een flesje water (of twee) en daarnaast wat broodjes denk ik. Ik neem niet te veel mee, ik zie mezelf er eerder voor aan dat ik dingen vergeet, zoals een pen of een rekenmachine ofzo.

Waar zie je tegenop?

Ik zie een beetje op tegen al die mensen die me zenuwachtig gaan maken over het examen. Zenuwachtig zijn is volgens mij helemaal niet nodig, maar mensen praten het je wel aan.

Hoeveel uur heb je in totaal gestudeerd?

Voor mijn examen nog niks. Ik hoop de komende drie weken hard aan de bak te gaan, aangezien de meeste stof diep weg is gezakt.

Wat ga je missen als je straks van Guido af gaat?

Die fantastische communicatie natuurlijk. Nee grapje. Ik ga vooral de dingen naast de lessen missen, zoals de Schoolkrant, het PVT-toernooi en het Model European Parliament.

Ga je slagen?

Natuurlijk. Ik sta er op zich goed voor en ik moet het wel heel erg verpesten wil ik nog zakken.

Deel deze activiteit via: