Nieuws

Examenportret: Erna Postma-Klok

Erna Postma-Klok (48), locatie VMBO. Is praktijkbegeleider Intersectoraal en examensecretaris.

Wat is jouw taak tijdens de examens?

Ik ben examensecretaris. Mijn werk start al voor de examens, maar natuurlijk in samenwerking met vele collega’s! Tijdens de examens moet ik, samen met de voorzitter van de examencommissie, de locatiedirecteur, eventuele problemen oplossen. Ook ben ik verantwoordelijk voor het opstarten en afsluiten van de digitale examens en ben ik ingeroosterd als surveillant.

Wat vind je hier leuk aan?

Ik houd van organiseren, dus ik kan m’n ei hierin wel kwijt.

Doe je iets extra’s voor de leerlingen zodat ze goed kunnen presteren?

Ik probeer de omstandigheden zo gunstig mogelijk te laten zijn! Verder probeer ik leerlingen die bijvoorbeeld heel zenuwachtig gerust te stellen door even met ze te praten en ze positief te bemoedigen. Maar dat vind ik eigenlijk niets iets extra’s, maar normaal!

Wat maakt de sfeer bijzonder tijdens de examenperiode?

Ik weet niet zo goed wat dat is, maar bijzonder is het zeker!

Wat maakt jouw werkdagen tijdens de examenperiode anders dan andere werkdagen?

Ik zit veel in het examenlokaal bij de examens dus dat zit ‘m al in een andere werkplek. Ook ben ik meer op school vanwege de examens, maar tijdens de examens heb ik het helemaal niet druk, want surveilleren is eigenlijk best wel saai.

Wat gebeurt er als jij te laat zou komen op de dag van de examenuitslag?

Ik zorg er natuurlijk voor dat ik op tijd ben! Maar stel dat… eerst zijn er andere handelingen die uitgevoerd moeten worden door collega’s, dus dan loopt het nog niet zo snel in de soep. Daarna moeten de resultaten gecontroleerd worden door de examencommissies en daar val ik wel onder. Dus tja, ik hoop dat ik alsnog op tijd ben!

Deel deze activiteit via: