Nieuws

Examenportret: Peter Verhagen

Peter Verhagen (46), senior functioneel beheerder, Ondersteunende Dienst.

Wat is jouw taak tijdens de examens?

Als functioneel beheerder zorg ik dat Magister (softwareprogramma voor voortgezet onderwijs, red.) werkt en goed ingericht is. Alle relevante gegevens van de examenkandidaten moeten daar goed in staan, omdat ze worden doorgegeven aan DUO, deze gegevens uiteindelijk op de diploma’s en cijferlijsten van de leerlingen. Ik ondersteun daarnaast de examensecretarissen en de secretariaten zodat zij hun werk goed kunnen doen. En ik weet veel van de wet- en regelgeving rond de examens, dus met vragen kunnen die collega’s ook bij mij terecht.

Wat vind je hier leuk aan?

Het leukste is om min of meer ongemerkt m’n werk te doen. Als er niets mis gaat en geen klachten zijn, dan heb ik mijn werk goed gedaan.

Wat maakt de sfeer bijzonder tijdens de examenperiode?

De tijdsdruk. Als er een probleem optreed, of er is een vraag, dan moet het vaak zo snel mogelijk opgelost of beantwoord worden. Al je andere werk laat je direct uit handen vallen, examens hebben altijd prioriteit. Daarnaast is het ook een periode waarin je meer dan anders samenwerkt met collega’s van andere afdelingen en functies. Dat geeft ook een charme aan deze periode.

Wat maakt jouw werkdagen tijdens de examenperiode anders dan andere werkdagen?

Op de uitslagdag ontbijten we traditioneel samen met allen die bij de bepaling van de uitslag betrokken zijn. Verder halen we altijd al vaak koffie en thee 😉

Wat gebeurt er als jij te laat zou komen op de dag van de examenuitslag?

Dan mis ik het ontbijt. En dan zou de start van de werkzaamheden waarschijnlijk een stuk rommeliger verlopen. Maar uiteindelijk komt het altijd goed, het is nog nooit gebeurd dat we géén uitslag konden vaststellen…

Deel deze activiteit via: