Niveaus

Niveaus

basisberoepsgerichte leerweg & kaderberoepsgerichte leerweg

Natuurlijk wil je een heleboel leren. Ook dingen waar je niet alleen je hoofd, maar ook je handen voor nodig hebt. Misschien is basisberoepsgerichte leerweg en kaderberoepsgericht leerweg dan wel wat voor jou. De basis- en kaderklas is een leerroute binnen het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo). Deze leerweg is voor leerlingen die het liefst kennis opdoen door met praktijk bezig te zijn.

gymnasium

Het gymnasium lijkt veel op het vwo, alleen krijg je er een extra vak bij, namelijk Latijn. Maar waarom gebruiken we die oude taal nog? Deze taal heeft zo’n grote invloed gehad, we gebruiken nog veel woorden in onze taal die men lang geleden óók al gebruikte.

havo/vwo

Met een Havo diploma kun je naar het hoger beroeps onderwijs, met een vwo diploma naar het wetenschappelijk onderwijs. Soms weet je nog niet welk niveau het beste bij je past. Daarom is er een havo/vwo klas. Gedurende de eerste twee jaar kijken we samen hoe jij je ontwikkelt en kijken we dan wat het beste bij je past.

i-AVO

Misschien kun jij wel tl-havo of vwo doen, maar heb je extra hulp nodig om je diploma te halen. Of vind je het moeilijk om contact te maken of het tempo bij te houden, als jij zo’n leerling bent is de i-AVO misschien iets voor jou. De i-AVO groep bestaat uit een kleine klas (maximaal 18 leerlingen), vaste lokalen, niet veel verschillende leraren en je leerwerk wordt aangepast aan wat jij aankunt. Lees meer.

theoretische leerweg

Met een diploma voor de theoretische leerweg kun je vervolgens een opleiding gaan volgen in het middelbaar beroeps onderwijs of doorstromen naar de havo.

dienstverlening en producten

In klas drie en vier van het VMBO, Locatie Amersfoort, kun ook je kiezen voor het profiel Dienstverlening en Producten. In dit brede profiel maak je kennis met: techniek, koken, multimedia en veel meer. Over al deze thema’s kom je wel wat te weten!

vwo

Kun jij goed leren? Ben je nieuwsgierig en leergierig? Dan is het vwo iets voor jou. Het vwo staat voor voorbereidend wetenschappelijk onderwijs. Als je slaagt voor het vwo, kun je een opleiding gaan doen op de universiteit.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan