Corona

Algemeen

De ontwikkelingen rondom het Coronavirus veranderen met grote regelmaat. Wij geven op deze plek beknopte informatie over hoe wij omgaan met een besmetting op een van onze locaties. U kunt hier lezen wat wij van u als ouders/verzorgers verwachten, wat de GGD in een dergelijke situatie doet en wat wij als school doen. Voor uitgebreidere informatie en actuele informatie verwijzen wij u naar de website van de Rijksoverheid. Via de website van de VO-raad is een actuele beslisboom te vinden.

Wat doet u als ouder/verzorger?

Heeft uw kind klachten die passen bij het coronavirus (verkoudheidsklachten, keelpijn, verhoging/koorts, plotseling verlies van geur en smaak) dan blijft uw kind thuis en is het advies om uw kind te laten testen. Als de test negatief is dan mag uw kind weer naar school. Is de uitslag positief dan volgt u de adviezen van de GGD als het gaat om quarantaine. In verband met de veiligheid van onze leerlingen en medewerkers is het voor ons als school ook belangrijk om te weten als er sprake is van een positieve uitslag, daarom vragen wij u om dit aan ons door te geven. Wij behandelen de gegevens conform de richtlijnen die daarvoor gelden in verband met de AVG.

Wat doet de GGD?

De GGD is verantwoordelijk voor het bron- en contactonderzoek. Zij zullen samen met u en/of uw kind in kaart brengen met wie er de dagen voor de besmetting contact is geweest en of er sprake is van een zogenaamd “nauw” contact. Een nauwcontact wil zeggen iedereen met wie er binnen 1,5 meter langer dan 15 minuten onbeschermd contact is geweest. Het is belangrijk dit zo zorgvuldig mogelijk te doen. Dit kan namelijk gevolgen hebben voor klasgenoten.

Wat doet de school?

Namens de school is er een vast contactpersoon die contact heeft met de GGD. Als er sprake is van een of meerdere besmettingen in een klas of leerjaar volgt er zo spoedig mogelijk overleg tussen GGD en school en bespreken wij wat in die situatie verstandig is. Op basis van het aantal besmettingen kan besloten worden om een klas of zelfs een heel leerjaar voor een bepaalde periode volledig online les te laten volgen. Uiteraard brengen wij u als ouders/verzorgers daar altijd van op de hoogte. Een dergelijke beslissing nemen wij in nauw overleg met de GGD.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan