Nieuws

Staatssecretaris Paul Blokhuis bezoekt GSG Guido Arnhem

Op maandag 19 november kwam staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op werkbezoek bij GSG Guido Arnhem in het kader van de maatschappelijke diensttijd (MDT). Van de 41 maatschappelijke diensttijd-proeftuinen is Guido Arnhem de enige school die de diensttijd een plek geeft onder schooltijd in het kader van burgerschapsvorming en loopbaanoriëntatie.

Staatssecretaris Paul Blokhuis feliciteerde de 95 enthousiaste deelnemers met hun deelname en liet ze weten dat ze hoorden bij de proeftuin met één van de beste resultaten tot nu toe. Blokhuis: “Ik ben heel erg voorstander van maatschappelijke diensttijd. Ik vind het een hele mooie beweging waarbij we jongeren proberen hun eigen talenten te laten ontdekken en daarmee samen te werken met leeftijdsgenoten, ook die niet per sé bij hun op school zitten, en ook met andere generaties in aanraking komen. Dat zie je hier gebeuren. Supermooi dat Guido zoveel aanbod heeft dat jongeren kunnen kiezen.”

Van de 95 leerlingen zijn inmiddels 40 aan het werk. De school hoopt de overige 55 voor de kerst een plek te kunnen geven. Docent Erik-Jan Hakvoort: “Het is geweldig dat onze MDT-pionier al zoveel werkplekken heeft weten te realiseren. Ik hoor tevreden reacties van leerlingen die het gevoel hebben dat dit iets toevoegt aan hun schoolcarrière. Precies de reden waarom we deze proeftuin hebben voorgesteld.”

Na de hartelijke ontvangst op school, bezocht de bewindsman twee MDT-werkplekken in Arnhem. Bij zorgcentrum Insula Dei werkt een viertal leerlingen met de ouderen en in cultureel centrum Rozet werken vijf leerlingen in de beveiliging en twee leerlingen werken als ICT-adviseurs in het DigiTaalhuis. De leerlingen waren blij en vereerd met het bezoek. Paul Blokhuis was onder de indruk van het gevarieerde aanbod binnen de proeftuin en noemde Guido een ‘voorbeeld voor andere scholen’. Teamleider en docent Bert Mollema: “Het is zaak om andere scholen te overtuigen maatschappelijke diensttijd ook te omarmen. Het zou heel goed zijn om de diensttijd via het onderwijs een plekje te geven in de samenleving.”

Staatssecretaris Paul Blokhuis bezocht Locatie Arnhem in het kader van maatschappelijke diensttijd Deel deze activiteit via: