Vervoer

Vervoer

Onze school is een streekschool. Veel leerlingen komen uit Utrecht, Noord-Holland, Gelderland en Flevoland. Een flink aantal van hen gaat met de bus of de trein naar school. Daarom reizen veel leerlingen met het Openbaar Vervoer. Informatie over het OV vind je hier.

Op de Open Avond en de Open Dag in januari kunnen ouders ook informatie krijgen over Openbaar Vervoer. Of vraag informatie op via info@guido.nl of bel (033) 47 92 942.

Wij vinden dat je ouders boven een bepaald bedrag de vervoerskosten terug mogen vragen bij de school. Voor schoolseizoen 2017-2018 geldt dat voor vervoerskosten hoger dan  €1700,- per leerling.

We willen graag goed onderwijs bieden aan alle kinderen uit Midden Nederland en wij vinden dat je dan niet moet worden tegengehouden door de kosten van het reizen. Daarom bestaat er een vervoersfonds. Als je ouders jouw vervoer niet kunnen betalen mogen ze een beroep doen op dat fonds. Er zijn natuurlijk wel spelregels: het is afhankelijk van het belastbaar inkomen van je ouders of ze in aanmerking komen voor een tegemoetkoming. En je ouders moeten in seizoen 2017-2018 minimaal € 322,- per gezin zelf betalen. Meer informatie over het vervoersfonds vind je in deze brief van CFA. Een aanvraag doen kan met het Aanvraagformulier. Lees eventueel ook de toelichting. In het rekenmodel kunnen je ouders uitrekenen of ze in aanmerking komen voor een vergoeding via het vervoersfonds.