VMBO bouwt

We gaan nieuw bouwen!

In 2023 gaat het gebeuren: Guido Locatie VMBO krijgt een nieuw gebouw. En daar hebben we zin in! Maar zo ver is het nog (lang) niet. Op deze pagina nemen we je mee in het plan, wat er nodig is om daar te komen en wanneer welke zaken spelen. Lees je mee?

Tijd voor nieuw

De gemeente Amersfoort en de schoolbesturen hebben een coöperatie opgericht om de onderwijsgelden te verdelen over alle scholen. Alle scholen voor voortgezet onderwijs zijn in deze investeringsronde aan de beurt voor een huisvestingsscenario (renoveren of nieuwbouw).

Aanleiding

Guido heeft onderzoek gedaan naar de renovatiemogelijkheden, maar om diverse redenen is er gekozen voor nieuwbouw. Het huidige gebouw is inefficiënt ingedeeld en past niet bij de visie op onderwijs. Daarnaast is het technisch in slechte staat en verre van duurzaam.

Duurzaam

Om aan de wettelijke eisen van een Bijna Energieneutraal Gebouw (BENG) te voldoen, bleek renovatie een duurdere oplossing. Bovenop de wettelijke eisen heeft Guido ook de wens om een duurzaam gebouw te onderhouden; een nieuwbouwscenario biedt de mogelijkheden om

  • een Bijna Energieneutraal Gebouw te realiseren
  • het gebouw te ‘vergroenen’ (buitenterrein, sedum-dak)
  • het gebouw compacter te maken, waardoor er minder energie verloren gaat en vierkante meters efficiënter ingezet kunnen worden.

Onderwijskundige visie

De onderwijskundige visie is het fundament voor de visie van het onderwijsgebouw en de leeromgevingen van de verschillende teams. Deze wordt in onze aanpak uiteindelijk vertaald naar een Ruimtelijk Functioneel Programma van Eisen en Wensen.

Het laatste nieuws

Lees hier het laatste nieuws omtrent de nieuwbouwplannen.

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven over onze nieuwbouwplannen of tijdelijke huisvesting? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of vul het contactformulier in.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan