VMBO bouwt

Nu nog virtueel, straks in het echt!
Het nieuwe schoolgebouw Guido VMBO.

We gaan nieuw bouwen!

In 2024 gaat het gebeuren: Guido Locatie VMBO krijgt een nieuw gebouw. En daar hebben we zin in! Maar zo ver is het nog (lang) niet. Op deze pagina nemen we je mee in het plan, wat er nodig is om daar te komen en wanneer welke zaken spelen. Lees je mee?

Sponsoractie nieuwe schoolplein

We kijken erg uit naar de opening van de nieuwe school in 2024. We maken plannen voor een nieuw, uitdagend en interactief plein. Daar is geld voor nodig en daarom houden we verschillende acties om geld op te halen. Help je mee?!

Het laatste nieuws

Lees hier het laatste nieuws omtrent de nieuwbouwplannen.

Tijd voor nieuw

De gemeente Amersfoort en de schoolbesturen hebben een coöperatie opgericht om de onderwijsgelden te verdelen over alle scholen. Alle scholen voor voortgezet onderwijs zijn in deze investeringsronde aan de beurt voor een huisvestingsscenario (renoveren of nieuwbouw).

Aanleiding

Guido heeft onderzoek gedaan naar de renovatiemogelijkheden, maar om diverse redenen is er gekozen voor nieuwbouw. Het huidige gebouw is inefficiënt ingedeeld en past niet bij de visie op onderwijs. Daarnaast is het technisch in slechte staat en verre van duurzaam.

Duurzaam

Om aan de wettelijke eisen van een Bijna Energieneutraal Gebouw (BENG) te voldoen, bleek renovatie een duurdere oplossing. Bovenop de wettelijke eisen heeft Guido ook de wens om een duurzaam gebouw te onderhouden; een nieuwbouwscenario biedt de mogelijkheden om

  • een Bijna Energieneutraal Gebouw te realiseren
  • het gebouw te ‘vergroenen’ (buitenterrein, sedum-dak)
  • het gebouw compacter te maken, waardoor er minder energie verloren gaat en vierkante meters efficiënter ingezet kunnen worden.

Onderwijskundige visie

De onderwijskundige visie is het fundament voor de visie van het onderwijsgebouw en de leeromgevingen van de verschillende teams. Deze wordt in onze aanpak uiteindelijk vertaald naar een Ruimtelijk Functioneel Programma van Eisen en Wensen.

Documenten

Wil je op de hoogte blijven over onze nieuwbouwplannen of tijdelijke huisvesting? Hieronder kun je diverse documenten bekijken.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan