Veelgestelde vragen tijdelijke huisvesting

Veelgestelde vragen over de tijdelijke huisvesting

Waar komt de tijdelijke huisvesting?

De tijdelijke huisvesting komt op de Hardwareweg 11 in Amersfoort. Een mooie en ruime locatie waar nu de corona teststraat van de GGD is. Deze locatie is goed te bereiken met fiets, auto en trein.

Kunnen we daar parkeren?

Er is ruim voldoende parkeer gelegenheid voor de auto en de fiets.

Wanneer wordt het oude gebouw gesloopt?

Het huidige gebouw aan de Arnhemseweg wordt vanaf de zomer van 2022 gesloopt.

Waarom is tijdelijke huisvesting voor Guido VMBO nodig?

Het VMBO is erg blij dat de huidige locatie ook voor de toekomst beschikbaar blijft. Omdat er een compleet nieuw en modern gebouw gerealiseerd zal worden moet het oude gebouw gesloopt worden. Er is nog gekeken of tijdelijke huisvesting aan de Arnhemseweg mogelijk was. Dit is niet haalbaar omdat het veel overlast geeft en onveilige situaties voor onze leerlingen.

Wanneer gaan we daar naar toe?

Tijdens de laatste weken van het schooljaar, van 20 juni tot 8 juli gaan we verhuizen en zorgen dat het nieuwe schoolgebouw klaar is. Voor de zomervakantie kan iedereen wennen aan het gebouw,, zodat we vanaf maandag 22 augustus een goede start kunnen hebben met alle medewerkers en leerlingen van het VMBO.

Hoe lang blijven we daar?

Wij beginnen daar op 22 augustus 2022. Afhankelijk van hoe de bouw verloopt is het de bedoeling dat we tussen de herst- en kerstvakantie 2023 weer terugverhuizen naar ons nieuwe gebouw aan de Arnhemseweg 65.

Wat gebeurt er met de praktijkruimtes?

Alle praktijkruimten verhuizen mee naar de tijdelijke locatie. In het nieuwe gebouw komen er moderne en nieuwe lokalen met de laatste technische snufjes die nodig zijn om goed onderwijs te geven.

Hoe kom ik er met het openbaar vervoer?

Met de trein naar station Schothorst. Vanaf dit treinstation is het 10 minuten lopen naar de Hardwareweg 11.

Hoe kom ik er met de fiets?

Hard trappen…. ?

Wat voor gebouw is het?

Het is nu een kantoorpand met een grote praktijkvleugel. In het verleden heeft hier een groot bedrijf gezeten en werd er ook onderwijs gegeven aan leerlingen en studenten. De komende tijd gaat er een verbouwing plaats vinden zodat alle lokalen die we nodig hebben een mooie plek in het gebouw krijgen.

Is het een schoolgebouw?

Nee.

Hoe ziet de buitenruimte eruit?

Er komt een speciale ingang voor leerlingen. Er komt mogelijkheid voor fietsenparkeren. Op het schoolplein komen de voetbaltafel, een nieuwe pannakooi, een basketbalkorf en voldoende zitgelegendheid.

 

Is er een aula/gemeenschappelijke ruimte?

De kuil kunnen we niet mee verhuizen, maar in de tijdelijke huisvesting komt er een grotere aulavoorziening.

Is er een plek waar ik rustig kan werken?

Er komt een mediatheek en ook in het gebouw diverse plekken voor rustig werken. Daarnaast komt er een huiskamer waar je alleen aan het werk kunt als dat nodig is.

Waar hebben we straks gymles?

In de hal komen er straks 2 zalen waar sport wordt gegeven. Fijn is dat alles op het terrein aanwezig is en dat leerlingen niet hoeven te fietsen voor sport.

Waar kan ik terecht met mijn vragen over de nieuwbouw?

Is er een vraag nog niet beantwoord stuur dan een mail naar vmbo@guido.nl 

Volgt er nog meer informatie?

Op deze website, maar ook in de nieuwsbrieven. Voor nieuwe ouders is er tijdens wervingsmomenten aandacht voor informatie rondom de nieuwbouw.

Het laatste nieuws

Lees hier het laatste nieuws omtrent de nieuwbouwplannen.

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven over onze nieuwbouwplannen of tijdelijke huisvesting? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of vul het contactformulier in.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan