Nieuws

Wanneer je leerlingen een afscheidsfilmpje voor je maken

De afgelopen maanden zijn spannend voor alle examen kandidaten en betrokken docenten. Examens voorbereiden, examens maken, examens nakijken, uitslagen, herkansen, uitslagen, feest, teleurstelling, en dan .. afscheid! Het moment waar je al jaren naartoe werkt maar als puntje bij paaltje komt toch ook wel even moeilijk is.

Erik Jan Hakvoort, teamleider op GSG Guido Arnhem blikt terug op de diploma uitreiking.

‘Nadat je jaren met een leerling hebt meegewandeld, is het moment van afscheid daar opeens. Het is altijd ontroerend, zo’n diploma-uitreiking. Sommigen zie je daarna nog eens terug, maar de meesten verlies je uit het zicht. De school is niet zo groot, dus je raakt aan vrijwel iedere leerling wel een beetje gehecht. Dat maakt het afscheid vaak intens en soms zelfs ronduit moeilijk. De sfeer op de diploma-uitreiking is zo persoonlijk, dat bezoekers zich vaak afvragen hoe het kan dat de docent zo veel van de leerling weet. Zo ook deze editie. Bijzondere toespraken, wetenswaardigheden en creatieve bijdragen. De leerlingen werden allemaal even in het zonnetje gezet. Nog eens van harte gefeliciteerd aan alle geslaagden. Het ga jullie goed! Dank aan de bezoekers voor hun aanwezigheid en aan het personeel voor de organisatie. Het was een avond om nooit meer te vergeten!’

Een van de creatieve bijdragen willen we graag met jullie delen: Een afscheidsfilmpje gemaakt door de leerlingen zelf. Daar wordt je even stil van, behoorlijk trots en als je niet oppast ben je zo wat tranen armer.

 

 

Deel deze activiteit via: