Nieuws

Prijzen voor deelnemers aan de Kangoeroewedstrijd

In verschillende klassen op onze Locatie HAVO VWO zijn prijzen uitgereikt aan de deelnemers van de kangoeroewedstrijd, een wiskundewedstrijd. In maart hebben 69 leerlingen in de bovenbouw en 26 in de onderbouw meegedaan aan deze wedstrijd. De wedstrijd bestaat uit het maken van 30 meerkeuzevragen, voor elke vraag kunnen 5 punten worden gehaald.

Alle deelnemers hebben een twister ontvangen, een leuke puzzel waarmee je allerlei verschillende vormen  maakt. Er zijn ook individuele prijzen gewonnen in verschillende jaarlagen.

Onderbouw

Alice Rompelman (1G, 60 punten) was de beste leerling in VMBO 1 en heeft het puzzelboekje Denksport gekregen.
Thijs Scherrenburg (2J, 76 punten)), Damian van Bilsen (2J, 75 punten) en Thijs Bosscha (2J, 73 punten) waren de beste leerlingen in Havo 2 en kregen daarvoor respectievelijk de spellen Ceasar en Cleopatra, de IJzeren puzzel en het puzzelboekje Denksport.
Christiaan Buitenhuis (2W, 121 punten) behaalde de hoogste score van de Onderbouw en heeft het spel Parking Puzzler gekregen. Een mooie tweede plek was er voor Eline Mul(2W, 120 punten), zij heeft het spel Boonanza gekregen.
Anna Beiboer (2W, 103 punten), Irene van Veelen (2W, 98 punten), Joël den Hartog (2W, 96 punten) en Britt Schaap (2P, 95 punten) ook uit Vwo of Gymnasium 2 vielen in de prijzen en hebben hiervoor respectievelijk de spellen Mini gesjaakt, Parking Puzzler, IQ-Car en IJzeren puzzel gekregen.

We kijken terug op een geslaagde Kangoeroewedstrijd. Binnen alle deelgenomen categorieën scoorden onze leerlingen hoger dan het landelijk gemiddelde. De deelnemers van onze school binnen de categorie Vwo 2 hebben een bijzondere prestatie neergezet met een gemiddelde score van 99,4. Daarmee was hun score ruim dertig punten hoger dan het landelijk gemiddelde(76,9 punten).

Tweede Fase

Xander Vedder (H3e, 75 punten) was de beste leerling in Havo 3 en heeft een miniuitvoering van het spel Gesjaakt gekregen.
Joran Heij (H4, 100 punten) werd zevende van Nederland en heeft een diploma en het spel Ceasar en Cleopatra gekregen.
Daniël Mol (V3a, 111 punten) en Jonathan Nijenhuis (G3a, 106 punten) scoorden ook uitzonderlijk goed (beste 1% van Nederland) en kregen daarvoor de spellen Chaos en le Dedale.
Mark Huizenga (G3a), Monique de Waal (V3a), Florian van Garderen (G3a) en Anna Enter (G3a) hebben een Denksport gekregen.
Rick van de Water (Vwo 4, 117 punten) behaalde de hoogste score van onze leerlingen en kreeg het spel Kris Kras. Mark Wijnands (107 punten) en Thomas de Ruiter kregen de spellen Parking Puzzle en Gesjaakt.
Ilse Enter (Vwo 5, 101 punten) en Floris Dorrestijn (97 punten) waren de beste leerlingen uit hun jaarlaag. Zij hebben de spellen Boonanza en IQ car gekregen.
De leerlingen uit de examenklassen zijn ook in de prijzen gevallen, maar zullen nog even moeten wachten op hun prijs. Het is de bedoeling dat ze dit tijdens de diploma-uitreiking zullen krijgen.

Verslag: Kees Vermaat en Willem Tigelaar, beiden docent Wiskunde Locatie Havo Vwo

Prijzen voor winnaars van de Kangoeroewedstrijd Deel deze activiteit via: