Terug Home Nieuws Nieuwbouw VMBO Aannemer en installateur voor nieuwbouw GSG Guido VMBO

Aannemer en installateur voor nieuwbouw GSG Guido VMBO

14 okt 2022 Nieuwbouw VMBO VMBO

De bouwaannemer en installateur voor de nieuwbouw van GSG Guido Locatie VMBO zijn bekend: bouwbedrijf Kormelink is geselecteerd voor het bouwen van de nieuwe vmbo-locatie aan de Arnhemseweg in Amersfoort. Installatiebedrijf Verstappen van Amelsvoort voert de installaties en overige voorzieningen uit. Het streven is om de school in 2024 in gebruik te nemen.

Aannemersbedrijf Kormelink, een familiebedrijf uit Haaksbergen dat al ruim 100 jaar bestaat, heeft ruime ervaring in het bouwen van scholen. Het Brabantse Verstappen van Amelsvoort, ook een familiebedrijf, is een installatiebedrijf in de ruimste zin van het woord en is deze opdracht zeker toevertrouwd.

Directeur Marc-Jan Trouwborst is blij met deze ontwikkeling: “Ik ben blij dat we een ervaren installateur en aannemer met ervaring in scholenbouw hebben kunnen selecteren. We zijn dankbaar dat we met deze belangrijke stap weer een beetje dichter bij het realiseren van onze prachtige nieuwe school komen. We kijken uit naar een spoedige start en hebben vertrouwen in een goede samenwerking.

Aanleiding nieuwbouw
De gemeente Amersfoort en de schoolbesturen hebben een coöperatie opgericht om de onderwijsgelden te verdelen over alle scholen. Alle scholen voor voortgezet onderwijs zijn in deze investeringsronde aan de beurt voor een huisvestingsscenario, renoveren of nieuwbouw. Omdat het huidige gebouw van GSG Guido verouderd is, is er geld beschikbaar gesteld voor vernieuwing.

Keuze voor nieuwbouw is keuze voor vergroenen
Guido heeft onderzoek gedaan naar de renovatiemogelijkheden, maar om diverse redenen is er gekozen voor nieuwbouw. Het huidige gebouw is inefficiënt ingedeeld en past niet bij de huidige visie op onderwijs. Daarnaast is het huidige gebouw technisch in slechte staat en is het gebouw verre van duurzaam. Om aan de wettelijke eisen van een Bijna Energieneutraal Gebouw (BENG) te voldoen, bleek renovatie een duurdere oplossing en is gekozen voor nieuwbouw.

Impressie van nieuwbouw aan de Arnhemseweg

3D impressie van WAA architecten
WAA architecten heeft de huidige situatie onderzocht. Wat direct opviel is dat de school in een mooie wijk staat met veel groen. De buurt heeft architectonisch een mooie uitstraling. Nieuwbouw biedt de kans om de school meer aan te laten sluiten bij de buurt. De materialen die worden gebruikt zijn rode baksteen en hout. De parkeersituatie en het groen worden zoveel mogelijk behouden en blijven gelijk aan de huidige uitstraling. Een 3D impressie is te vinden op de site van de school: www.guido.nl/vmbo-bouwt

Tijdelijke locatie
Inmiddels is de locatie van het VMBO van GSG Guido tijdelijk verhuist naar Hardwareweg 11 in Amersfoort. De bijna 500 leerlingen zullen daar onderwijs volgen tot de oplevering van de nieuwe school aan de Arnhemseweg 65.

Participatie
Na diverse buurtbijeenkomsten zal er in november een nieuwe participatie-avond worden gehouden waarbij de buurt kennis zal maken met de aannemer en op de hoogte zal worden gebracht van de gedetailleerde planning van sloop tot en met oplevering.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan