Home Over Guido

Over Guido

Guido is een middelbare school voor vmbo basis, kader en tl, havo, vwo en gymnasium.
Een school waar je steeds weer nieuwe kennis en ervaringen opdoet, andere mensen en culturen ontmoet en leert van en met elkaar in een hechte en veilige scholengemeenschap.
De bijbel is daarbij altijd onze bron.

Onze identiteit

Guido is een gewone én ook een bijzondere school. Je krijgt er, net als op elke andere school, vakken als Duits, geschiedenis en wiskunde. Maar er is meer in het leven. Guido is een christelijke school. Christen zijn is niet alleen voor het hoofd, maar ook voor het hart. En dat zie je terug in de dagelijkse praktijk.

Onze missie

De school wil met Bijbelgetrouw christelijk onderwijs positief inspelen op de dynamiek in de samenleving en een herkenbare plek innemen in haar omgeving.

Onze visie

Jonge mensen verdienen een optimale voorbereiding op hun rol in de dynamische samenleving. Op Guido draagt iedereen bij aan de ontwikkeling van leerlingen en medewerkers tot verantwoordelijke christenen.

Wie was Guido?

De naam van onze school is afgekort van Guido de Brès. Guido de Brès wordt in 1522 in Bergen (België) geboren. Hij groeit op en wordt later glasschilder van beroep. Hij ontmoet mensen die hem vertellen over het geloof, hij wordt gereformeerd. Kerkramen schilderen? Daar heeft hij nu geen tijd meer voor. Hij wil graag dominee worden. Heel hard studeert hij in de bijbel en in de boeken die Luther en Calvijn hebben geschreven.

Werken bij Guido

Bij Guido werken ruim 250 medewerkers aan hetzelfde doel: leerlingen onderwijzen die in de maatschappij van later –maar ook nu al- verantwoordelijkheid dragen en zich in een prettige sfeer ontwikkelen tot verantwoordelijke christenen.

Laatste nieuwsberichten

Op een gewone lesdag gebeurt er altijd van alles! Over die gewone lesdag, andere activiteiten en de gezichten daarachter vertellen we graag meer. Lees je mee?

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan